Beszámoló a Cholnoky Szakkollégium debreceni tanulmányútjáról

2018. március 19.

Kedves Tagtársak!

Szakkollégiumunk 2018. március 9-10-én látogatást tett Debrecenben. Március 9-én busszal indultunk útnak Pécsről. Első állomásunk a városban a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékének meglátogatása volt, ahol csapatunk egy része dr. Máthé Csaba vezetésével megismerhette többek között a növényi biotechnológia laborban folyó munkálatokat és betekintést nyerhettek az Intézet egyéb kutatócsoportjainak munkájába.

A laborlátogatást követően csapatunk Debrecen városát tekintette meg szabadidős programként.

Másnap nyerhettünk betekintést a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzemének működésébe. Érkezésünket követően egy rövid bemutató keretein belül megismerhettük, hogy az üzem főbb kutatásai milyen területekre irányulnak, felvilágosítást kaptunk a gyár felépítéséről is. Ezt követően idegenvezetőnk segítségével, saját szemünkkel közelebbről is megtekinthettük a Biotechnológiai Üzem belső működését.

Összefoglalóan elmondhatom, hogy egy újabb remek kiránduláson vehettünk részt, mely mind szakmai, mind közösségépítés szempontjából hasznos volt minden résztvevő számára.

Ezúton is köszönjük a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékének és a Richter Gedeon Nyrt. Biotechnológiai Üzem munkatársainak és szakkollégiumunk elnökének, Dr. Kvell Krisztiánnak a lehetőséget és köszönjük mindenkinek, aki eljött és részt vett a kiránduláson.

 

 

Ferenczi Krisztina

szenior