2018. május 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/18. TANÉVI SZEMÉLYZETI KÉPZÉSRE ADMINISZTRATÍV DOLGOZÓK, ÉS NEM-OKTATÓI FUNKCIÓT IS ELLÁTÓ OKTATÓK RÉSZÉRE

A Pécsi Tudományegyetem pályázatot ír ki a 2017/2018. tanévre adminisztratív (nem-oktatói munkakörben) dolgozók, illetve oktatói, tanári munkakörben alkalmazott, de adminisztratív feladatokat is ellátó dolgozók részére a mobilitási programban való részvételére.
A mobilitási típus neve: személyzeti képzés (staff training).

A személyzeti képzést 2018.06.11.  – 2018.09.30. közötti intervallumban kell megvalósítani.

A pályázat célja:
Az adminisztratív személyzet mobilitásának célja, hogy az Egyetem adminisztratív állományában dolgozó munkatársak, valamint jelentős kari adminisztratív feladatot is ellátó oktatók szakmai továbbképzését elősegítse, az Egyetem egésze számára hasznosítható tapasztalatok, jó gyakorlatok megszerzését támogassa. Pályázhat oktató, a PTE fenntartásában működő köznevelési intézmény tanára is, amennyiben nem oktatási tevékenység megvalósítására vonatkozik a pályázat.

A pályázat tárgya:
5 napos szakmai tapasztalat:
•    A pályázat keretében maximum 5 munkanap időtartamra lehetséges pályázni:
•    Partneregyetemhez, oktatási intézményhez – jó gyakorlatok átvétele, képzésben való részvétel érdekében; Elsődlegesen az Erasmus+ európai partnerintézményeinket ajánljuk a pályázók részére célintézményként, továbbá minden évben más partner jó tapasztalatainak megismerését, és elsajátítását javasoljuk.
•    Külföldi vállalkozáshoz, kormányzati, nem kormányzati szervhez, szövetséghez, kamarához, non-profit szervezethez, kutatóközponthoz – vállalati kapcsolatok erősítése, szakmai gyakorlatok szervezése érdekében;
•    Képzési célú szakmai találkozón, tréningen való részvételre,
•    Konferencia-részvétel nem támogatható!
2.    nyelvtanulás
•    Intenzív nyelvi továbbképzésen (angol és német nyelvből) való részvétel maximum 12 nap időtartamra, az intézményből 5-7 fő, a rendelkezésre álló keret eléréséig!
•    Oktatók a személyzeti mobilitás keretei között nem vehetnek részt idegen nyelvi nyelvtanulási programokban.


Milyen támogatást ad a program?
Az Erasmus+ program keretében a támogatottak megélhetési és utazási támogatásban részesülhetnek.

További információ a pályázás pontos menetéről és határidejéről: http://erasmus.pte.hu/hu/content/palyazati-felhivas-erasmus-szemelyzeti-kepzesre

Kérdéseikkel forduljanak bátran Németh Judit intézményi Erasmus+ koordinátorhoz a 12411-es melléken, vagy a nemeth.judit@pte.hu e-mail címen.

Üdvözlettel,

Külügyi Igazgatóság
Pécsi Tudományegyetem