FameLab tudománykommunikációs verseny - felhívás

2019. február 14.

2019-ben is megrendezésre kerül a népszerű FameLab tudománykommunikációs verseny. Jelentkezni március 13-ig lehet!

Tudnál három percben tartalmas és szórakoztató tudományos előadást tartani? Jelentkezz a FameLab-re!

FameLab Magyarországon és világszerte

A magyarországi versenyt a Magyar Tudományos Akadémia és a British Council szervezi. A regionális válogatók és az elődöntőt követően a magyar döntő győztese képviseli az országot a FameLab nemzetközi döntőn a júniusi Cheltenham Tudományos Fesztiválon.

Az első FameLab-et az angliai Cheltenham Tudományos Fesztivál szervezte. 2007-től a British Council közreműködésével a verseny nemzetközi lett, és az elmúlt tizenegy évben több mint 10000 fiatal kutató vett részt rajta a világ minden tájáról. 2019-ben közel 30 országban rendeznek versenyeket.

A FameLab a világ vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos tudományos témákról. A versenyzőknek három perc áll rendelkezésükre, hogy jó benyomást tegyenek a bírákra és a közönségre előadásuk tartalmával, közérthetőségével és karizmatikus stílusukkal.

A tudomány kommunikációja világszerte növekvő elvárás. Ha a szakértők komplex ötleteiket érthetően és érdekesen tudják előadni, akkor

  • bátorítják a tudósok jövő generációit;
  • elősegítik a tudomány elfogadottságát és szerepének jelentőségét a társadalomban;
  • növelik munkájuk anyagi és szellemi támogatottságát.

Legyen humoros, informatív és lelkesítő – egy igazán sugárzó személyiséget keresünk!

Részletes információk és jelentkezés.