Kórházi Gyógyszerészek XXII. Kongresszusa - beszámoló

2019. június 5.

2019. május 24-26 között Balatonfüred adott otthont a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének XXII. Kongresszusának.

2019. május 24-26 között Balatonfüred adott otthont a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Kórházi Gyógyszerészeti Szervezetének XXII. Kongresszusának.

Rekordnak számít, hogy több mint 400 regisztrált résztvevővel zajlott a szakmai program. A pénteki nap pre-kongresszusi szimpóziummal kezdődött, ahol magas színvonalú előadásokat hallhatott a közönség „Gyógyszerészeti, medikai informatikai lehetőségek a betegbiztonság növelésére” címmel.

A kongresszust Prof. Dr. Botz Lajos, a KGYSZ elnöke és Dr. Petr Horák a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezetének (EAHP) elnöke nyitotta meg. Ezután a hétvége további programjában, a betegre szabott gyógyszerosztás, Interface managment, betegbiztonság témakörű és egészség-gazdaságtani előadások, valamint poszterszekciók zárták a napokat. A PTE Klinikai Központi Gyógyszertár és Gyógyszerészeti Intézet részéről 8 plenáris előadással és 12 db poszter-prezentációval készültünk.

Kiváló szakmai munkájáért Dr. Molnár Béla emlékérmet vehetett át a „Minőség a kórházi gyógyszerészetben” címmel írt hiánypótló szakmai anyag összeállításában való közreműködéséért.

Dr. Vida Róbert György és munkatársai 2. helyezést értek el a „Pilot eredmények a biológiai terápiában részesülő betegek attitűdjéről, gyógyszerismeretéről, valamint a készítmények otthoni tárolási körülményeiről” című poszter-prezentációjukkal.

Különdíjban részesült Dr. Fittler András és munkatársainak posztere „Benchmarking és jó gyakorlatok megosztása kórházi-klinikai gyógyszerészek pécsi szakmai hétvégéjén: egy eredményes kezdeményezés a kórházi és klinikai gyógyszerészi kompetenciák fejlesztésére” címmel.

 

Dr. Bodrogi Zsolt

kórházi-klinikai szakgyógyszerész rezidens