Végzős gyógyszerészhallgatók hálaadó szentmiséje

2019. július 17.

Hálaadás - "Te Deum"

A 2019.júniusában záró/ államvizsgázó gyógyszerészek az avatásuk előtti estén hálaadó szentmisén vettek részt, melyet Dr Udvardy György megyéspüspök mutatott be a pécsi Belvárosi templomban (közismert neve: Dzsámi). Koncelebrált Máger Róbert irodaigazgató-helyettes.
A 30 fő magyar avatandóból 19-en mondtak hálát elsősorban a Teremtő Istennek és a Szüleiknek, a tanulásukat Segítőiknek.
Udvardy püspök atya elgondolkodtató és örökérvényű útravalót adott a tanításában a hivatásra készülő fiataloknak. Idézek néhány gondolatot:
".. az Istennek az embert  mentő üdvösséges műve, cselekedete valósul meg mindannyiunk életében. ...  Jézus arra hív, hogy jöjj kövess engem, gyakorold az irgalmat, ami életre vezet, éltet.... Arra vállalkoztatok, hogy az embert szolgáljátok... úgy, ahogy megteremtett, ahogyan a megváltásban megismeri méltóságát, és ahogy reményét az örök életbe veti."

A hálaadáson részt vettek a szülők, hozzátartozók, a Kar Dékánja és oktatói, a Gyógyszerésztörténeti Társaság Nyári Egyetemén résztvevők, hívők, gyógyszerészek.

Dr. Mayer Klára

c. egyetemi docens

Képgaléria A Pécsi Egyházmegye felvételei