2019. november 14.

„Legyen ünnep a karácsony még több gyermeknek!”

 

A Pécsi Egyházmegyei Karitász - karitatív, segítő szervezetünk - különböző segélyprogramokon keresztül támogatja a hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket.

Az ilyen egyik aktuálisan futó programunk az Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció. Ebben a programban hátrányos helyzetű gyermekek számára készítünk ajándékcsomagokat, akiknek ez a meglepetés jelentheti az egyetlen ajándékot a karácsonyfa alatt.

A gyerekeknek édességet, játékot, írószereket és ajándékokat gyűjtünk, majd dobozokba töltjük, felcímkézzük, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánjuk, majd becsomagoljuk az ajándékokat, s karácsony közeledtével eljuttatjuk a kész Angyalbatyukat a nehéz körülmények között élő gyermekeknek. Ha szeretnék, az Önök intézménye is üzemelhet gyűjtőpontként, ahol a hallgatók leadhatják adományaikat vagy a felcímkézett becsomagolt ajándékcsomagjaikat. A gyűjtés után szervezetünk vállalja a csomagok elszállítását, azonban ha vannak a látókörükben rászoruló gyermekek, természetesen Önök is kioszthatják közöttük.

A becsomagolt ajándékok Pécsett eddig 4 gyűjtőponton adhatóak le, november 11-től december 13-ig.

A 4 gyűjtőpont a következő:

Janus Pannonius utca 4-es szám alatti Karitász Központ,

Lánc utca 6-os szám alatt működő Karitász Szeretet-Lánc Központ,

Püspöki Magtár látogató Központ,

Hittudományi Főiskola.

Az Angyalbatyu akció plakátját mellékletben küldöm. Hálával köszönjük, ha Ön és az Intézménye közreműködik segítő programunkban.

 

Üdvözlettel:

Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász