Szakgyógyszerészképzéssel kapcsolatos tájékoztató

2020. március 20.

A bejelentett veszélyhelyzetre való tekintettel és a vonatkozó kormányrendelet alapján (11/2020. (III. 14.) EMMI rendelet1) a szakgyógyszerészképzés tervezett tavaszi képzési napjai személyes (frontális) oktatás keretében nem kerül megvalósításra.

A bejelentett veszélyhelyzetre való tekintettel és a vonatkozó kormányrendelet alapján (11/2020. (III. 14.) EMMI rendelet1) a szakgyógyszerészképzés tervezett tavaszi képzési napjai személyes (frontális) oktatás keretében nem kerül megvalósításra.

A szakgyógyszerész képzés előadásait elektronikusan elérhetővé tesszük a veszélyhelyzet ideje alatt is, illetve a beütemezett egyéni feladatok is megtalálhatóak lesznek a honlapon (Ezekről külön üzenetet nem küldünk, a feladatok beosztását is jelszóval védve feltöltjük a honlapra). Az egyéni feladatok megoldásának ütemezését a szakgyógyszerész jelöltre bízzuk, a feladatok kizárólag elektronikusan adhatók le, melynek végső határideje 2020. augusztus 31.

Az első évfolyamon a kiadott ütemterv szerint az első év lezárásaként egyéni beadandó feladat megoldása szükséges. A választott témakörökről és az egyéni feladat további követelményeiről később adunk tájékoztatást.

A második évet egy írásbeli vizsga zárja le. A másodévet lezáró írásbeli számonkérés formájáról és körülményeiről az Intézet a későbbiekben nyújt tájékoztatást.

A harmadik évben kizárólag szakdolgozat konzultációt ütemeztünk be mindkét félévben. Az őszi szakdolgozat konzultációról kiküldtük minden jelölt részére a feljegyzést és a szakdolgozatírási segédleteket, irodalmakat. A tavaszi félév során szakdolgozat konzultációt nem tartunk, erre a jelöltek részére elektronikus formában, az intézet email címén keresztül biztosítunk lehetőséget. Kérjük a jelötleket, hogy a szakdolgozat végleges címét és vázlatát 2020. május 31-ig szíveskedjenek megküldeni az intézet email címére. (Az ütemezett szakdolgozat leadási határidő továbbra is 2020. július 31.).

Az egyéni képzési tervvel haladó Jelölteket kérjük, hogy elektronikusan keressenek fel minket a képzés menetével kapcsolatosan!

Bármilyen kérdés esetén forduljatok hozzánk a gyogyszereszeti.int@pte.hu email címen keresztül.

Köszönjük mindenki megértését!

A PTE GYTK Gyógyszerészeti Intézet munkatársai 

1Az emberi erőforrások minisztere 11/2020. (III. 14.) EMMI rendelete az egészségügyi szakdolgozók továbbképzéseinek szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet és az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet módosításáról