Elektronikus vizsgaidőszak a GyTK-án (4. rész): A Gyógyszerészi Biológiai Tanszék számonkéréseit megkönnyítették a segítőkész hallgatók

2020. július 9.

A vizsgaidőszak közel két hete véget ért a gyógyszerészhallgatók számára, így az első hivatalos digitális vizsgaidőszak is lezárult. A tapasztalatok és az élmények még frissek, a Gyógyszerésztudományi Kar szervezeti egységei pedig igyekeznek ezeket a tapasztalatokat és a jól bevált gyakorlatokat majd a későbbi, tantermi oktatás, valamint a gyógyszerészképzés számos területén beépíteni, amint a következő szemeszterben erre lehetőség adódik. Előző cikkünkben a Farmakognóziai Intézet egyedi kezdeményezésű digitális számonkérési platformjáról, a Moodle-ről írtunk. Reflektorfényben a Gyógyszerészi Biológiai!

Technikai nehézségek és segítőkész gyógyszerészhallgatók

A Gyógyszerészi Biológiai Tanszék a Unipoll rendszert használta a gyógyszerészhallgatók tudásának teszteléséhez, amelyet két tantárgyban írásbeli vizsgáztatás révén implementáltak. Az első vizsga a második héten került megszervezésre, amely számos technikai nehézséggel járt. Az Tanszék beszámolójában kiemeli, hogy segítségül kapták az egyetem valamennyi karát érintő, az írásbeli vizsgák belépési idejével kapcsolatos táblázatot (ezekből a vizsga időtartamát csak becsülni lehetett).

Az Tanszék a belépési időt és a vizsga kitöltési idejét is megnövelte, és a hallgatók segítségét kérte abban, hogy figyeljék a vizsga kezdési időpontját, mert sajnos azt gyakran kellett változtatni a rendszert használók összlétszámának függvényében. A hallgatók igen segítőkészek voltak, még a szombati vizsgázásba is beleegyeztek!

A vizsga javítása is időnként technikai gondot okozott, ezért ezeket néha az esti órákra, illetve hétvégére kellett időzíteni, emiatt a szokásosnál később értesülhettek a hallgatók az eredményről. Vannak viszont automatizmusok (pontszámításban például) amik megkönnyítették az oktatók helyzetét.