Október 24-én kerül megrendezésre az V. PTE Mecseki Láthatatlanok Emléktúra!

2020. október 20.

Idén is megrendezésre kerül a Mecseki Láthatatlanok Emléktúra a PTE BIG Challenge egészségvédő kihíváson belül, a PTE Tájoló túrasorozat egyik állomásaként.

A PTE Sportiroda a „Tájoló” programsorozat gyalogtúrái során a Mecsek jelzett túraútvonalaira, illetve Pécs 25 km-es környékén belül található „festői” településeire kívánja elkalauzolni a jelentkezőket. A túrasorozat soron következő állomását a Mecseki Láthatatlanok Emléktúrát a szervezők már ötödik alkalommal rendezik meg október 24-én.

A túrák a járványügyi helyzetre való tekintettel kis létszámmal kerülnek megrendezésre, ezért érdemes időben elvégezni az események előregisztrációit. 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának tiszteletére, dr. Bódis József rektor úr kérésére rendezte meg a PTE Sportiroda az első emléktúrát 2016-ban. Akkor a kezdeményezés hagyományteremtő céllal indult az útjára, így minden évben megszervezésre került a mintegy 6 km-es mecseki túra a hegyvidékre felvonult (és rejtőzködő) szabadságharcosok emléke előtt tisztelegve.

A családias hangulatú, túrával egybekötött megemlékezést idén is folytatni kívánja a Sportiroda, valamint a PTE a Családokért szervezői, ahová egyaránt várják hallgatók, munkatársak, illetve családtagok jelentkezéseit.

Részletek:

Rendezvény időpontja: 2020.10.24.

Gyülekező és koszorúzás: 9:30-10:00 Mecsek-kapu

Indulás: 10:00 Mecsek-kapu

Érkezés: 13:00 Tettye

Online jelentkezés: október 14-től itt az eseményen belül - az ismertető után az oldal alján található űrlapon- elvégezhető. (Az oldalra történő BEJELENTKEZÉS után érhető el a regisztráció.)

Jelentkezési határidő: október 22. (CSÜTÖRTÖK)

Busszal való érkezés esetén: Főpályaudvarról induló buszok, 35-ös 09.35 kor; 34-es 08.35-kor, kb.20 perc alatt ér fel a Mecsek kapu megállójába.

Autóval érkezés estén: A környéken a parkolás nem megoldott, figyelembe kell venni, hogy a Tettyére ékezünk vissza. Javasolt parkoló a Magaslati út.

A túrán való részvétel INGYENES, ezenfelül minden résztvevőt az érkezéskor a PTE Sportiroda pogácsával és teával vár!