Több mint 400 résztvevő nézte egyidejűleg a Gyógyszerészi Biotechnológia online továbbképzését - reflexiók

2021. február 1.

"Amit a COVID-19 oltóanyagokról tudni kell - a biotechnológiai eredetű oltóanyagok aktualitásai” címmel szervezett online továbbképzést a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet január 21-én, amely a különböző, már piacra és még elfogadásra váró vakcinák technológiáit volt hivatott bemutatni és megismertetni az egészségügyben dolgozó, elsősorban gyógyszerész szakemberekkel. 

A továbbképzésnek, amellett, hogy oktatási céllal minél szélesebb körű háttértudással igyekezett felvértezni a hazai szakmabelieket, olyan témákkal ismertette meg a gyógyszerészeket, mint például a különféle biotechnológiai eljárások alkalmazása az oltóanyagok elkészítésében, azok speciális formulálási igényei gyógyszertechnológiai szemszögből, illetve az immunológiai válaszreakciók különbözőségei a különféle oltóanyagok eredményeként. Azon legújabb fejlesztések is említésre kerültek, amelyek védettséget biztosíthatnak olyan személyeknél, akik esetleg nem kaphatnak aktív immunválaszt kiváltó oltóanyagot, valamilyen egészségügyi oknál fogva.

A továbbképzésre több mint 600 fő regisztrált. A jelentkezők száma egyedülálló a Gyógyszerésztudományi Kar tudományos és szakmai előadássorozatainak történetében. Az online továbbképzést a magas résztvevőszám miatt nem lehetett a PTE és a karok által is támogatott Microsoft Teams platform hagyományos meeting keretein belül megvalósítani, így az előadásokat az Oktatástechnikai és Szolgáltatási Osztály munkatársainak segítségével előre rögzítették stúdió körülmények között. Az előadásokat 3 blokkban, premierként mutattuk be a kar YouTube-csatornáján. Amennyiben szeretnék nyomon követni a pécsi gyógyszerészképzés izgalmait, továbbképzéseit, oktatási-kutatási tevékenységeit a GYTK YouTube-csatornájára fel is iratkozhatnak.

Visszajelzések

Az első blokkot, amelyben Prof. Dr. Pongrácz Judit, a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet vezetője, Dr. Kvell Krisztián, PhD, a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet vezetőhelyettese, valamint Dr. Csöngei Veronika, a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet adjunktusa adott elő egyidejűleg 400-an nézték élőben! A premiert követően még egy napig volt elérhető a továbbképzés anyaga, így az első blokkot összesen 1380-en tekintették meg!

A második blokkot, amelynek előadói Dr. Sipos Katalin, PhD, a Gyógyszerészi Biológiai Tanszék vezetője, illetve Dr. Pál Szilárd, PhD, a Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézet vezetője voltak, egyidejűleg 361-en nézték élőben, valamint 645-en tekintettég meg összesen!

A harmadik blokkot, ahol ismét Dr. Kvell Krisztián, valamint Prof. Dr. Pongrácz Judit adtak elő, 358 fő nézte egyszerre élőben és 548-an tekintették meg összesen!

 

Rendkívül tartalmas, magas színvonalú, jól érthető előadásokat hallhattunk. Köszönöm.”

„Remek kezdeményezés volt, nagyon sok hasznos információval. Jövőben is szívesen részt vennék hasonló képzéseken. Köszönöm a részvételt!”

„A PTE Gyógyszerészkar továbbképzései mindig magas színvonalúak kiváló szakmai tartalommal. Több ilyet! Sőt, amennyiben visszatérünk a jelenléti "élethez", szívesen betekintést nyernék pl. a Biotechnológiai Intézet munkájába-személyesen is. Nekem rendben volt ez a továbbképzés, maradjon így!”

„Nagyon tetszett a program, mind a témák kiválasztása, mind az előadások felépítése, egymásra épülése remek volt. A szervezés, technikai háttér is teljesen rendben volt.”

„Munka után csatlakoztam, az első blokknak épp vége volt. Örültem, hogy felvételről meg tudtam nézni, s hogy volt erre még időm a tesztírás előtt. Máskor is szívesen részt veszek hasonlóan megszervezett online képzésen.”

Köszönetnyilvánítás

Szeretnénk megköszönni az előadóknak a színvonalas és izgalmas előadások összeállítását és prezentálását. Köszönjük az Oktatástechnikai és Szolgáltatási Osztály vezetőjének, Kittkáné Bódi Katalinnak és az osztály valamennyi munkatársának a technikai segítséget, akik nagyon rövid határidővel is lehetővé tették a továbbképzés anyagának felvételét. Továbbá, köszönjük karunk dékánhelyettesének, Dr. Fittler Andrásnak a konstruktív tanácsokat és Dr. Forrai-Werling Mártának a Szak- és továbbképző Intézet igazgatójának a kreditpontok elismertetésében nyújtott segítségét. Köszönjük még a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet munkatársának, Simon Tamásnak és a Dékáni Hivatal tartalommarketing munkatársának, Lókodi Dávidnak a szervezésben mutatott fáradhatatlan munkájukat, illetve a promóciós anyagok elkészítését.