Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba 2022-2023

2021. március 2.

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2022-2023-as tanévre az Egyesült Államokba.

Végzős hallgatók, doktoranduszok számára
Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2021. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. május 17.
 



Egyetemi oktatók számára
Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Oktatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter.
Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. október 15.
 



Egyetemi / Akadémiai kutatók számára
Fulbright Kutatói ösztöndíjak

Kutatási lehetőség a 2022-2023-as tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2021. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/
Jelentkezési határidő: 2021. október 15.
 




Rövid ösztöndíj egyetemi oktatók, kutatók számára
Study of the U.S. Institutes for Scholars

6 hetes, nyári, intenzív, poszt-graduális program egyetemi oktatóknak, kutatóknak. A program a járványhelyzetre való tekintettel két részből áll: a nyári online kurzust az őszi vagy téli szemeszterben kéthetes tanulmányút követi. A program célja, hogy elmélyítse a résztvevők tudását az USA társadalmáról, kultúrájáról, értékrendjéről és intézményeiről, mindezek kialakulásáról és ezáltal segítse az USA-val kapcsolatos tananyag kialakítását és az oktatás minőségének fejlesztését.


Pályázati anyag és online jelentkezés:
https://hu.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/susi-scholars/
Jelentkezési határidő: 2021. március 14.