Pozsgai Kevin lett az első helyezett a 2021. Házi TDK Konferencián - rövid interjú

2021. március 9.

Az idei házi TDK Konferencián több dobogós gyógyszerészhallgató is rendkívül jó eredménnyel zárta a tudományos versenyt. Két gyógyszerésztudományi diszciplína blokkjában mutathatták meg az ígéretes hallgatók, hogy milyen kutatási munkába folytak bele a kar adott egységében. A Gyógyszerhatástan, Klinikai Gyógyszerészet/Pharmaceutical Sciences I. blokkban Pozsgai Kevin lett az 1. helyezett „Gyógyszer- és egészségügyi termék hamisítással kapcsolatos egészségkárosodások azonosítási lehetőségei” című előadásával.

A Tudományos Diákkör Konferenciáján, versenyén való részvétel helyezéstől függetlenül egy hallgató egyetemi életútjának fontos mérföldköve. Milyen elvárásokkal vágtál bele 2021. Házi TDK-ba?

A házi TDK-ra történő nevezésemkor nem fogalmaztam meg elvárásokat az elérhető eredmény tekintetében, sokkal inkább a kezeim közül kiadott pályamunkával szemben.  A kutatómunkám kezdetén világossá vált számomra, hogy a témában rengeteg nóvum található. Oktatóimmal érdemesnek tartottuk a feltárt eredményeket a versenyen történő bemutatásra.

Melyik intézet / tanszék kutatómunkájába kapcsolódtál be?

Gyógyszerészeti Intézet és Klinikai Központi Gyógyszertár

Ez a kutatás mit jelent ha egy laikus számára megpróbálnád elmagyarázni?

A kutatásom során azt próbáltam szemléltetni, hogy mekkora problémát jelent a            hamis gyógyszerek jelenléte globális szinten, illetve milyen súlyos          egészségkárosodásokat okozhatnak egyes esetekben.

Kik segítettek a felkészülésben?

Témavezetőim, Dr. Vida Róbert és Dr. Vajda Péter

Mit jelent számodra ez az első helyezés?

Nemvárt eredményként az első helyezés ösztönzőleg hat rám, hogy folytassam a felkészülést az OTDK-ra. Szerencsém volt a témaválasztásom tekintetében, mivel a járványhelyzetben a kutatásaimat otthon online formában is tudtam folytatni.