Több ezer orvostanhallgató már megkapta az oltást

2021. március 10.

Az orvostanhallgatók és az egészségtudományi szakokon tanulók többsége már megkapta a koronavírus elleni vakcinát, ők ugyanis az egészségügyi dolgozókkal együtt az oltási lista elejére kerültek – számolt be az eduline.hu-ra hivatkozva a hvg.hu.

A cikk szerint a Semmelweis Egyetemen eddig 10 900 hallgató és oktató kapta meg a vakcinát, míg a Pécsi Tudományegyetemen 2111 orvosis egyetemista. Az orvostanhallgatók már a járvány második hulláma idején is részt vettek a védekezésben, ők tesztelték például az óvodákban és az iskolákban dolgozókat november végén, december elején, és egy részük önkéntesként korábban is dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, vagy a kórházakban, klinikákon. A legfrissebb információk szerint most ismét szükség lehet rájuk.

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke úgy látja, hogy a Covid-osztályokon már most nehezen lehet biztosítani a szükséges dolgozói létszámot, a helyzetet viszont javítani lehetne az egészségtudományi felsőoktatási hallgatók bevonásával, akik jelenleg önkéntes alapon segítenek az oltópontokon.

Forrás:

hvg.hu