Hogyan teremthetők jobb kutatási feltételek? Segítse a fiatalok előmenetelét az akadaméiai pályán! Töltse ki az FKA online kérdőívét!

2021. szeptember 15.

Kedves Fiatal Kutató Kollégák!

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2018. évi, a 45 év alatti hazai kutatók helyzetével foglalkozó sikeres kutatása után 2021 őszén újabb felmérést készít. A felmérés címe „Fiatalok az akadémiai pályán”, célja pedig, hogy választ adjon az alábbi kérdésre:

Milyen beavatkozásokra van szükség ahhoz, hogy a fiatal kutatók és oktatók számára jobb kutatási feltételeket teremtsünk, és segítsük a fiatalok szakmai előmenetelét az akadémiai pályán?

Kérjük, segítsék az FKA munkáját, és vegyenek részt a kutatásban, kitöltve az alábbi link alatt található elektronikus kérdőívet: 

https://kutatas.tarki.hu/fk/index.html !

A kérdőív kitöltésére 2021. szeptember 6. és október 8. között van lehetőség.

Az alábbi rövid videóban foglaltuk össze, hogy mi miért tartjuk fontosnak, hogy minél többen kitöltsék a felmérést: https://www.youtube.com/watch?v=mObxo0UAFkw

A felmérés kérdéssorát az FKA tagjai, illetve a KRTK ANET Lab, a Corvinus Egyetem és az MTA Könyvtára munkatársai részvételével állítottuk össze, a kérdőívet a TÁRKI programozta. A kérdőív összeállítóiról, céljairól és menetéről részletesebben tájékozódhatnak a kutatás honlapján: https://kutatas.tarki.hu/fk/index.html .

A felmérés során lehetőség van a kitöltő válaszai és MTMT adatainak összekapcsolására, amellyel célunk, hogy feltárjuk az összefüggéseket a kutatói életpálya nehézségei, a társszerzői kapcsolatok és a tudományos siker között. Az adatok összekapcsolásához szükséges, hogy a kitöltők megadják MTMT-azonosítójukat a kérdőív kitöltése során. 

Az adatok tárolása és elemzése a KRTK Adatbank biztonságos Adat Szobájában történik, a személyes adatok védelmére vonatkozó hatályos jogszabályok betartásával.