Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ösztöndíjra pályázhatnak

2011. július 21.

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Nyílt Pályázatot Hirdet A Gyógyszerész Diplomával Rendelkezők számára "Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA"

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal Nyílt Pályázatot Hirdet A Gyógyszerész Diplomával Rendelkezők Számára "Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly ÖSZTÖNDÍJÁRA"

Az Ösztöndíjra pályázhatnak azok a személyek, akik hazai felsőoktatási intézmény által kiadott vagy honosított, vagy a külön jogszabály szerint elismert gyógyszerészi oklevéllel rendelkeznek és a szakorvos, szakfogorvos, szakgyógyszerész és klinikai szakpszichológus szakképesítés megszerzéséről szóló 66/1999. (XII. 25.) EüM rendeletben meghatározott "Kórházi gyógyszerészet" vagy "Klinikai gyógyszerészet" szakon szakképzésüket megkezdték, vagy 2011-ben kezdik meg.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium múlt héten jelentette be, hogy nettó havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal kíván a szakorvos jelöltek jövedelmi helyzetén javítani. A pénzt pályázati úton ösztöndíj formájában kaphatják azok, akik vállalják, hogy a támogatás érdekében a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig fognak Magyarországon dolgozni, amennyi ideig a Szakorvosjelölt Támogatási Program által támogatásban részesülnek. A pályázónak ugyanakkor kötelezettséget kell vállalnia arra is , hogy a betegellátással összefüggésben hálapénzt nem fogad el.

További információk>>

www.mgyk.hu