Gyógyszerészi gondozás és betegtanácsadás hazai hallgatói verseny 2012

2012. április 23.

2012 április 14.-én második alkalommal rendezték meg a gyógyszerészi gondozás és betegtanácsadás hazai hallgatói versenyét. Az eseményt nagy lelkesedés övezte, 20 hallgató jelentkezett rá, az ország három képzőhelyéről.

2012 április 14.-én második alkalommal rendezték meg a gyógyszerészi gondozás és betegtanácsadás hazai hallgatói versenyét. Az eseményt nagy lelkesedés övezte, 20 hallgató jelentkezett rá, az ország három képzőhelyéről. A verseny során IV. és V. évfolyamos gyógyszerészhallgatóknak valós patikai szituációban kellett a hozzájuk forduló, betegeket játszó színészeket megfelelő tanácsokkal és gyógyszerekkel ellátniuk. Az idei megmérettetés témája a cukorbetegség és szövődményeinek farmakoterápiája volt. A versenyzők komoly felkészültségről, bátorságról és szakmai elhivatottságról tettek tanúbizonyságot. Eredmények:

1. helyezett: Kerék Dániel, Az Év Gyógyszerészhallgatója 2012 (SE, IV. évf.)
2. helyezett: Tóth Anita (SE, V. évf.)
3. helyezett: Chernel Ágnes Ildikó (SE, V. évf.)

A Zsűri tagjai: prof. Szökő Éva (elnök), prof. Botz Lajos, dr. Horváth-Sziklai Attila, dr. Samu Antal, prof. Soós Gyöngyvér, a betegeket játszó színészek: Budai Anna és Somogyi László V. évf. pécsi orvostanhallgatók voltak.
A Versenynek a Magyar Gyógyszerészi Kamara  Dózsa György úti (Budapest VI.) székháza adott otthont. A videóra rögzített szituációk, a szervezők szándékai szerint, hamarosan megvágott, szerkesztett kommunikációs oktatóanyagként állnak majd a képzőhelyek és a továbbképzés szolgálatára.

A Verseny immár hagyományosan a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének szervezésével, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának közreműködésével a Gyógyszerészi Gondozásért Szakmai Bizottság  szakmai koordinációjával valósult meg. A Rendezvény idén is széleskörű szakmai összefogás révén jöhetett létre: a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége egyaránt a Verseny támogató partnerei voltak.

A megmérettetés a Nemzetközi Gyógyszerészhallgatói Szövetség (IPSF) és a Nemzetközi Gyógyszerész Szövetség (FIP)  irányelvei és tapasztalatai alapján, a számos országban megrendezett és nemzetközi fordulóval is rendelkező Patient Counselling Event (Betegtanácsadási Esemény) mintájára került megrendezésre.