Év Gyógyszerészhallgatója verseny - III. helyzett a pécsi hallgató

2013. április 23.

2013. április 20-án rendezték meg az Év Gyógyszerészhallgatója Gyógyszerészi Gondozási-Betegtanácsadási Versenyt, ahol Zsilli Gábor Barnabás III. heylezést ért el. Gratulálunk!

Sikeres szereplés az országos gyógyszerészi-gondozási versenyen

2013. április 20-án, Budapesten, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Dózsa György úti székházában rendezték az Év Gyógyszerészhallgatója Gyógyszerészi Gondozási-Betegtanácsadási Versenyt, ahol a vállalkozó kedvű, 4. és 5. éves hallgatóknak patikai expediálást modellező szituációban egy-egy beteget játszó színészt kellett megfelelő tanácsokkal és gyógyszerrel ellátniuk. A szakértő zsűri véleménye alapján a verseny győztese az Év Gyógyszerészhallgatója Bogdán Dóra (SE V. évf.) lett. A második helyezést Tóth Barbara Éva (SZTE V. évf.), a harmadik helyezést megosztva Szalai Gábor (SZTE IV. évf.) és Zsilli Gábor Barnabás (Pécs V. évf.) nyerte el.

Zsilli Gábor ötödéves gyógyszerészhallgató harmadik helyzett 2013-ban az Év Gyógyszerészhallgatója versenyen

A versenyen mind a négy hazai képzőhely hallgatói képviseltették magukat, akik komoly felkészültségről, bátorságról és szakmai igényességről tettek tanúbizonyságot. A versenyszituációkat a rendezők, szakmai oktatóanyagok készítése céljából, videón rögzítették. A verseny témája a felső légúti fertőzések farmakoterápiája volt, a betegeket Budai Anna pécsi ötödéves orvostanhallgató és dr. Bozó Tamás gyógyszerész játszották, felkészítőik dr. Fittler András és dr. Matuz Mária voltak.

Gyógyszerészi Gondozási Verseny - 2013 Budapest

A zsűri elnöke Prof. Szökő Éva, tagjai Prof. Zelkó Romána, Prof. Soós Gyöngyvér, dr. Télessy István és dr. Horváth-Sziklai Attila voltak. A verseny a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete, a Gyógyszerészi Gondozás Szakmai Bizottság és a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Ifjúsági Bizottságának szervezésében, a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége és a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának partnerségével és támogatásával valósult meg.

Gratulálunk Gábornak a sikeres szerepléshez!

Fittler András