Anglia számos gyógyszertára „szakaszosan” bezár, hogy megbirkózzon a COVID-19 növekvő nyomásával

2020. március 22.

Anglia szerte javasolt a közforgalmú gyógyszetáraknak, hogy a nap folyamán időnként zárjanak be evvel is segítve a szolgátatásaik biztonságos működését és fenntartását. Az Egyesült Királyság egyes gyógyszerárainak "szakaszos" nyitvatartása továbbá azt is szolgálja, hogy megőrizzék a személyzet jólétét, valamint a betegek biztonságát a COVID-19 világjárvány idején. 

Nick Hunter a notthingamhire-i, rotterhami valamint doncasteri Helyi Gyógyszerészeti Bizottságainak vezérigazgatója elmondta, hogy nem csak támogatja, de javasolja is a helyi gyógyszertáraknak, hogy zárjanak be időszakosan, de a lehető legrövidebb ideig.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy: "ha a közforgalmú gyógyertárak vállalkozói az elkövetkezendő 24 órában nem hallanak semmilt az angol Országos Egészségügyi Szolgálat részéről a finanszírozást és a bürokrácia megszüntetését érintő lehetőségekről, akkor a gyógyszertárak elkezdenek szétesni."

"Szükségünk van a finanszírozásra a túlórák kifizetése végett, illetve, hogy fedezni tudjuk a személyzet távollétéből, a megnövekedett munkából és nagykereskedői számlákból fakadó költségeket köszöhetően az egyre több receptnek." - tette hozzá Hunter. Egyes gyógyszertárak nem fognak kilábalni a COVID-19 gazdasági következményeiből.

 

Forrás: The Pharmaceutical Journal