Hallgatói önkéntességi felhívás - COVID-19 lakossági mintavételezés

2020. november 4.

Kedves Hallgatók!

Az Országos Mentőszolgálat (továbbiakban: OMSZ) mintavételezési tevékenységének támogatására negyed-, ötöd-, illetve hatodéves általános orvos és fogorvos, valamint harmad-, negyed és felsőbb éves mentőtiszt, ápoló, szülész/védőnő, valamint negyed-, ötödéves gyógyszerész hallgatók hallgatók jelentkezését várjuk. A mintavételezés különböző mentőszervezeteknél történik, ahol az önkéntes medikus hallgatók megadott címekre utaznak és COVID-19 mintavételezést végeznek. A munkavégzéshez szükséges gépjárműveket az Országos Rendőr-főkapitányság biztosítja, a munkavégzéshez szükséges felkészítést az OMSZ végzi és koordinálja. A mentőszervezetekhez történő eljutás tervezése, szervezése és végrehajtása központilag történik. A munkavégzés során az önkéntes hallgatók számára a szállás és az élelmezés térítésmentesen kerül biztosításra.

Az önkéntes tevékenység a következő megyékben zajlik: Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala. A munkavégzés mindegyik felsorolt megye esetében a megyeszékhelyekről kerül megvalósításra. A tevékenységre vonatkozóan a felsorolt megyékben helyismeret, illetve szálláshely előny, de nem feltétel. 

Találkozási helyszínek és időpontok aza dott turnus első napján

  • Baranya: Pécs, Expo - 09:00
  • Bács-Kiskun megye: Kecskemét, Csabay Géza krt. 19. - 11:45
  • Fejér megye: Székesfehérvár, Seregélyesig út 5. - 11:45
  • Somogy megye: Kaposvár, Arany J. köz 1. - 10:30
  • Tolna megye: Szekszárd, Mikes u. 28. - 10:30
  • Vas megye: Szombathely, Sugár u. 1. - 13:00
  • Veszprém megye: Veszprém, Almádi út 36. - 12:00
  • Zala megye: Zalaegerszeg, Ady Endre u. 69. - 12:15

Az önkéntes tevékenység végzése heti (hétfő-péntek) váltásban történik. A Pécsi Tudományegyetem az önkéntes tevékenységet kiemelt ösztöndíjjal támogatja.

Az önkéntességi tevékenység megkezdéséhez önkéntességi szerződés megkötésére van szükség a Pécsi Tudományegyetemmel, amelyet a jelentkezést követően kollégánk e-mailben küld meg. A munkavégzéshez szükséges szerződés(ek)ről az OMSZ biztosít információt a tevékenység megkezdésekor.

A PTE Operatív Stáb egyhangú álláspontja szerint jelen felhívás vonatkozásában a hallgatói önkéntesség a Pécsi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata 46. § (4) bekezdés d) pontja értelmében kimagasló közösségi tevékenységnek minősül, és mint ilyen feljogosítja a hallgatót kedvezményes tanulmányi rend igénybevételére.

A kedvezményes tanulmányi rendre vonatkozó kérelmet a kari Tanulmányi Osztályon szükséges benyújtani, amelyhez az önkéntességi szerződés másolata csatolandó. Az aláírt önkéntességi szerződés a leadást követően a megbízó fél által aláírva és szkennelve visszaküldésre kerül.

Dr. Botz Lajos dékán, szakfelelős úr által megerősített kedvezmények a jelenlegi helyzetben

  • A hallgató az OMSZ-nél teljesített önkéntes gyakorlat esetén kérheti a „Szakmai gyakorlat 1-2.” illetve a „Záróvizsga előtti szakmai gyakorlat I-II.” kurzusokba egy hét időtartamban történő beszámítását.
  • További részletek a lebonyolításról, illetve a kedvezményekről a tájékoztató fórumon készült felvételen hallhatóak.

A jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA érhető el.

A jelentkezési űrlapot a PTE-s fiókoddal tudod megnyitni, amelyet az alábbiak szerint érsz el:

E-mail: „neptun/eha-kódod”@tr.pte.hu

Jelszó: A neptun/eha-kódodhoz tartozó jelszavad.

 

További teendők a jelentkezést követően

A következő lépések átmenetileg nem szükségesek az OMSZ portál technikai fennakadásai miatt. Az oktatás a turnus első napján történik.

1. Jelentkezni kell az OMSZ által tartott képzésre: Űrlap

2. Némi átfutási időt követően (pár óra, míg felviszik az OMSZ rendszerébe a jelentkezett önkénteseket) a következő kurzust kell teljesíteni: Kurzus

A portálra való bejelentkezéshez itt találtok segítséget.