Ismerjétek meg spanyol gyógyszerészhallgatónkat, Maribelt, aki Valenciából érkezett az Erasmus mobilitási program keretein belül

2021. február 19.

Számos Európai Uniót átszelő tanulmányi mobilitási program szövi át az európai felsőoktatási rendszer intézményeit, de az egyik legkiemelkedőbb és legnépszerűbb mind közül az Erasmus program. Ahogy Európa-szerte úgy hazánkban is igen közkedvelt a hallgatók körében az Erasmus mobilitási program, amelynek keretében minimum 3, maximum 10 hónapnyi tandíjmentes tanulmányi időt tölthetnek el egy uniós ország valamelyik egyetemén.

Így sokszor a Pécsi Tudományegyetem és azok különböző Karain is megfordulnak külföldről érkezett hallgatók, akik az Erasmusnak köszönhetően élhetik át a PTE-életérzést, valamint esetünkben a helyi gyógyszerészképzés esszenciáját, előnyeit és izgalmas gyakorlatorientált kurzusait.

Maribel a spanyol keleti parton található Valencia városból érkezett és immáron a második Erasmusát élvezi. Míg először Olaszországban próbálta ki a nemzetközi mobilitási programot, addig másodszor hazánkat választotta úticéljául. Karunk Erasmus Xperience nevű új videósorozata vele debütál! Nézzétek meg és ismerjétek meg Maribelt!