2021. március 8.

Rektori közlemény a járványhelyzet kapcsán

Az utóbbi idők történései újra rávilágítanak sebezhetőségünkre. Bár a vakcinálás elkezdődött, a vírus is új formákban jelent meg. A mutációk többsége ugyan érdemben nem érinti a vírus tulajdonságait, azonban sajnos vannak olyan mutációk is, melyek a vírus fertőzőképességét növelik, és/vagy az általuk okozott betegség súlyosságát fokozzák. Ezek elterjedése járult hozzá ahhoz, hogy a megbetegedések száma ismét emelkedik.

Fontos ezért kiemelnünk két, a védekezésben lényeges tényezőt.

A távolságtartási és higiéniai szabályok betartása – különös tekintettel a maszk viselésére – továbbra is lényegesek.

A maszkok egy idő után – típustól függően – elhasználódnak. Ezek rendszeres cseréje vagy tisztítása – ha arra alkalmasak – alapvető.

Az oltásokat az arra bejelentkezők fegyelmezetten vegyék is igénybe. Amennyiben felszólítást kaptunk a megjelenésre, pontosan érkezve, legyünk is ott. Túl a zavaron, amit a megjelenés hiánya okoz, az oltóanyagok felhasználásában is probléma merülhet fel.

Amennyiben objektív akadálya nincsen, javaslom, mindenki jelentkezzen oltásra!

Sajnálatos, hogy több dilettáns és valamilyen hátsó szándéktól motivált kommunikáció is terjed, mely az oltakozás ellen szól. Valamennyi hazánkban bevezetett vakcina hatékony. Éljünk a lehetőséggel!

Bízom abban, hogy az elkövetkező hetek után könnyebb lesz, majd pedig megszabadulunk attól a fenyegetettségtől, melyet a vírus jelent.

Ehhez azonban a TI közreműködésetek elengedhetetlen.

Végül köszönöm mindazok áldozatos munkáját, akik az oltásokat végzik. Köszönöm a gyógyító-diagnosztikus kollégák helytállását. Köszönöm, hogy csaknem valamennyi oktatónk és dolgozónk is helytáll! Köszönöm a hallgatóktól kapott segítséget, melyre a továbbiakban is szükség lesz!

Mindenkinek jó egészséget kíván:

a Rektorotok,

Dr. Miseta Attila

Forrás:

univpecs.com