Valósítsd meg innovatív terveidet a 3 vállalkozásfejlesztési lehetőség valamelyikével!

2021. szeptember 14.

Van egy jó ötleted, és meg is valósítanád? Részt vennél innovatív termék- vagy szolgáltatásfejlesztésben?  

Hogyan teheted ezt meg PTE polgárként? Három remek lehetőséget is ajánlunk a figyelmedbe akár választható vagy Campus Creditért. 

 

1. Simonyi Inkubációs Program:  

6 kreditért választhatod a Simonyi Inkubációs Program tárgyat, amely ebben a félévben is várja az érdeklődő hallgatókat. Itt a 13 hét során a résztvevők innovatív ötletek fejlesztése révén tapasztalhatják meg az elméleti tudás gyakorlatba való átültetését. A PTE innovációs platformján, az openup.pte.hu-n sablonok, érdekes feladatok, háttéranyagok várnak. A remek támogató felület mellett vendégelőadások, valamint mentorok is segítik a résztvevőket.  

Jelentkezhetsz ötlettel is! Ha nincs ötleted, viszont szívesen dolgoznál valamilyen ötlet megvalósításán, akkor is itt a helyed!  

Ha már most bebiztosítanád a helyedet, megteheted szeptember 6-ig az alábbi felületen 

 

2. Hungarian Startup University Program (HSUP) 

A Hungarian Startup University Program (HSUP) Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók.  

Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és az NKFIH anyagi támogatásával dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják. 

A PTE hallgatói a HSUP Programba a Simonyi Inkubációs Programon (SIP) keresztül tudnak bekapcsolódni. Keresd a  választható tárgyaid vagy a Campus Credites tárgyak között, vedd fel és használd ki nem csak az SIP, de a HSUP nyújtotta lehetőséget is. 

 

3.Simonyi Hackathon 2021 ősz (szeptember 23-24.) – Fókuszban a biomedical engineering 

A Hackathon ezúttal egy másfél napos szórakoztató és izgalmas rendezvény, ahol találkozhatsz hasonló érdeklődésű emberekkel, érdekes feladatok megoldása vár rád, fejlesztheted a csapatmunka készségedet, villámkurzust kapsz arról, hogyan juthat el egy ötlet a megvalósulásig, egy problémára adott válasz a konkrét termék vagy szolgáltatásig. Ha jelentkezel a Simonyi Hackathonra a PTE CBEI jóvoltából biomedical engineering témában ötletelhetsz, konkrét javaslatokat dolgozhatsz ki. A kreativitásodnak semmi sem szabhat gátat, hiszen ez az a műfaj, ahol nem csupán egy megoldás születhet, sőt célunk, hogy megoldásaitok minél színesebbek legyenek, éppen ezért csapattársaid a PTE különböző karairól érkeznek, így a különböző tudományterületek, szemléletmódok, kompetenciák összekapcsolódnak. 

Jelentkezési határidő 2021. szeptember 17., ne habozz kattints ide és jelentkezz már most. 

Kérdés esetén keress minket: simonyibedc@ktk.pte.hu és kövess minket Facebookon is (SimonyiBEDC)!