Hallgatói tájékoztató a kötelező 3. COVID-oltásról

2021. december 21.

Kedves Hallgatók, szeretnénk további információkkal szolgálni a 2021. december 15. napján életbe lépett 2/2021. számú rektori - kancellári – Klinikai Központ elnöki együttes utasítás módisításban foglaltak gyakorlati megvalósítását illetően.

Mentesülés/halasztás

A rendeletben foglalt kivételek tekintetében azon hallgatóink kapcsán, akik a COVID oltás(ok) felvételét követően igazoltan átestek a koronavírus fertőzésen, vagy jelenleg is koronavírus fertőzöttek, a Dr. Tibold Antal főorvos által vezetett Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ az illetékes.

A COVID oltás halasztása kérelmezése kapcsán benyújtott kérvényeket az fmk@pte.hu e-mail címen várják, azonban hangsúlyozzuk, hogy a kérvények elbírálásakor fontos szempont az, hogy a kérvényező az összes releváns dokumentumot csatolja, mellyel hitelt érdemlően igazolni tudja a mentesség okát.  Ezen dokumentumok a COVID-fertőzés átesettség kapcsán a COVID pozitív PCR teszt eredmény, de az ezt követő első negatív lelet is, hiszen fontos információ a kérvények elbírálásakor az is, hogy mikortól tekinthető gyógyultnak a kérvényező. A COVID oltások igazolása érdekében érdemes csatolni a COVID oltások felvételét igazoló hivatalos dokumentumokat is.

COVID oltás

Az oltások felvételére magyar hallgatóink számára a háziorvosuknál és az Oltóközpontban, külföldi hallgatóink számára pedig az Oltóközpontban van lehetőség. A regisztráció ajánlott, de nem kötelező. Az Oltóközpont tehát felkereshető előzetes regisztráció nélkül is, azonban ebben az esetben a várakozási idő esetleg megnövekedhet.

Regisztráció:

Helyszín:

PTE KK Rákóczi úti Oltóközpont (Pécs, Rákóczi út 2., bejárat a Garay utca felől).

Mit vigyek magammal?

  • személyes okmányok (TAJ kártya, külföldieknek útlevél),
  • kitöltött nyilatkozatok (Járványügyi nyilatkozat, Beleegyező nyilatkozat)
  • oltási igazolvány.

Az oltás felvétele mellett fontos, hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, fordítsunk fokozott figyelmet saját magunk és egymás egészségének védelmére, az általános óvintézkedések, a higiéniai szabályok betartásával, távolságtartással, valamint a kötelező maszkhasználati szabályok betartásával.

Üdvözlettel,

PTE ÁOK Hallgatói Szolgáltató Osztály

Dokumentumok

  • EPIDEMIOLOGICAL_DECLARATION_EN_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés
  • EPIDEMIOLOGISCHE_ERKLARUNG_DE_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés
  • hozzajarulasi_nyilatkozat_DE_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés
  • hozzajarulasi_nyilatkozat_EN_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés
  • hozzajarulo_nyilatkozat_3_oltashoz_HU_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés
  • Jarvanyugyi_Nyilatkozat_HU_2021_12_21.pdf

    .pdf

    Letöltés