Elindult a pécsi gyógyszerészkar megújult honlapja

2022. január 6.

2021 decemberének végén elindult a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának megújult honlapja. A nemzetközi trendeknek megfelelő korszerű, dinamikus megjelenésű, valamint okoseszközökre optimalizált weboldal tükrözi a kar modern, innovatív szellemiségét, méltón képviselve a gyógyszerészképzőt a hallgatók és az oktatók mellett a külső szakmai közönség, a partnerek, felvételizők irányába.

A Gyógyszerésztudományi Kar a Pécsi Tudományegyetem legfiatalabb, ugyanakkor nagy múltra visszatekintő képzőhelye. 2016-os indulását követően átgondolt stratégiával és nagy lépésekkel zárkózott fel először szakmai intézménypárjához, az Általános Orvostudományi Karhoz, majd pedig a hazai és nemzetközi gyógyszerészképzés intézményeihez, hogy versenyben legyen a képzési forma után érdeklődő és a gyógyszerészi pályát hivatásul választó fiatalok körében.

Az infrastrukturális és oktatási módszertan, valamint a szakmai kapcsolatok fejlesztése mellett nem maradhatott el a marketing-kommunikációnak a megújítása sem. Egy minőségi képzést nyújtó intézménynek az is kulcsfontosságú, hogy munkáját, hitvallását és az általa nyújtott lehetőségeket a lehető legszélesebb körben ossza meg, ennek pedig az online kommunikáció az egyik legfontosabb eleme.

A PTE GYTK vezetése 2021 elején döntött arról, hogy arculatát és ezzel együtt alkalmazott kommunikációs eszközeit megújítja és egységesíti. A recept részben adva volt, hiszen az ÁOK marketing-kommunikációs szakembereinek együttműködése révén egy kipróbált és jól működő szakembergárda vette kezelésbe a feladatokat, és az orvoskari tapasztalatok eredményeit leszűrve láttak munkához.

Fontos szempont volt, hogy a gyógyszerészkar saját, modern és innovatív szellemiségét kellett ötvözni egy önálló identitással, ami professzionalizmust sugároz, és amely alkalmas lesz arra, hogy mind az oktatási tevékenység, mind pedig a szakmai kapcsolatok építése terén minőségi lépést tegyen előre.

Az összetett szakmai munka egyik fontos pillére volt, hogy alapjaiban megújult honlap készüljön a pécsi gyógyszerészkar számára, amely szemléletében is új megközelítésre helyezi a hangsúlyokat.

Az új kommunikációs struktúra szakít azzal a hagyománnyal, hogy a honlapnak elsődleges az itt tanuló hallgatók és az őket oktatókat munkatársakat kell csak kiszolgálnia és informálnia. Egy nyitott szemléletű oktatási intézménynek hangsúlyozottan kell szólnia külvilághoz, szűkebb helyi környezetéhez, szakmai közönségéhez és nem utolsó sorban a minőségi és megfizethető oktatást kereső hazai és külföldi érdeklődőkhöz.

Az új website-ot ugyanaz a tervező, programozó és tartalomfejlesztő csapat jegyzi, akik az elmúlt év folyamán útnak indították az ÁOK honlapját is, elnyerve ezzel a 2021-es Év honlapja díjat oktatási kategóriában. A két portál felépítése sok tekintetben azonos elveket vall, ami a karok szoros szakmai együttműködése okán egyáltalán nem meglepő.

A munka nagyságrendjét pedig az érzékelteti a legjobban, hogy az új kari honlap több mint 3000 munkaórában készült el ÁOK Marketing és Kommunikációs Osztályának, a PTE GYTK kommunikációs szakembereinek és külsős fejlesztők bevonásával.

A GYTK új honlapja korszerű, dinamikus megjelenéssel, a nemzetközi trendekhez illeszkedő gyors navigációval, valamint minden okoseszközön is tökéletes megjelenéssel várja látogatóit és egyben kaput nyit a gyógyszerészeti szakma világa iránt érdeklődőknek. A megújulást követően egy impresszív, tartalmas weboldal áll immáron mind a kari hallgatók és oktatóik, mind pedig a toborzásban érintett szakemberek és a pályaválasztásban érintett fiatalok rendelkezésére.