Mentori kiválósági pályázati felhívás a 2022/2023. tanév tavaszi szemeszterére

2023. január 31.

A PTE Gyógyszerésztudományi Kar egyik küldetésének tekinti, hogy minél Jobban segítse
hallgatóit a tanulmányaikban való előre haladásban, és ezzel csökkentse a hallgatói lemorzsolódást. Ennek érdekében Tanulástámogató Mentorprogramot indított mind az angol, mind a magyar nyelvű képzésben résztvevő hallgatóknak. Célunk olyan hallgatói tanulócsoportok létrehozása felsőbb éves gyógyszerészhallgató vezetésével (mentor), ahol a tanulók egymást segítve, illetve a mentor támogatásával tudják egy adott tárgy nehezebben elsajátítható részleteit megbeszélni.

Jelen pályázat célja, hogy a PTE Gyógyszerésztudományi Kar a 2022/2023. tanév őszi szemeszterében végzett kiemelkedő, eredményes mentori tevékenységet nyújtó hallgatókat ösztöndíjban részesítse. Mind a magyar, mind az angol program esetén a sikeres és kiemelkedő mentori tevékenységért az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató egyszeri, maximum 100 000 Ft, azaz százezer forint ösztöndíjban részesülhet. Az ösztöndíj mértéke az őszi szemeszterben végzett mentori tevékenység és a pályázó által elért pontszám alapján kerül megállapításra.

Pályázat benyújtásához az elvégzett mentori tevékenységről szükséges maximum 1 oldalas összefoglalót készíteni mely tartalmazza:

  • Mentor nevét, a mentorprogram típusát (angol, magyar), a mentorált tantárgy nevét és  a mentorált hallgatók számát.
  • A megtartott órák rövid összefoglalóját.
  • Egyéb tevékenység megnevezését, ami elősegítette a mentori tevékenység sikerességét (ha volt ilyen).
  • A mentorált hallgatók nevét.
  • Mellékletként csatolható: a mentorált hallgatók részére készített segédanyagok (ha van ilyen).

A pályázatokat elektronikus úton kell benyújtani a mentor@gytk.pte.hu e-mail címre. A beküldött pályázat file neve ékezetek nélkül: MentoriMunka_VezetekNev_KeresztNev_datum .pdf

Beküldési határidő: 2023. február 15.

A pályázatok elbírálását és az ösztöndíj mértékének megállapítását az erre kijelölt 3 tagú bizottság végzi (2 koordinátor, HÖK által delegált tag). A bizottság az elbírálás és az ösztöndíj mértékének megállapításakor a következő szempontokat veszi figyelembe:

  • Mentorált hallgatók száma
  • Mentorálás sikeressége
  • Mentorált hallgatók által adott feedback
  • Megtartott órák összefoglalója
  • Megtartott órák mennyisége
  • Mentorált hallgatók részére készített segédanyag minősége (ha volt ilyen)

A pályázatok eredményéről a pályázót február 25-ig e-mailben értesítjük.

Hiánypótlásra a pályázat beküldését követően nincs lehetőség. 

A pályázati döntéssel szemben a hallgató a közléstől, illetve a tudomásszerzéstől számított 15 napon belül fellebbezéssel élhet. A fellebbezést a Másodfokú Tanulmányi Bizottságnak címezve az elsőfokú döntést hozó szervhez/személyhez kell benyújtani és csatolni kell a megtámadott határozatot, valamint a kérelemben foglaltakat alátámasztó dokumentumokat.


Pécs, 2023.január 19.


Prof. Dr. Botz Lajos
dékán