2012. október 8.

PTE ÁOK Aula, 2012. október 8. 19.30

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány közel 10 éve gondoz otthoni hospice szakellátás keretében végső stádiumú, elsősorban daganatos betegeket. Céljuk a betegek komplex ellátása: kínzó tüneteik enyhítése, otthoni ápolása, a lelki gondozás azért, hogy életük záró szakaszát lehetőleg fájdalommentesen, szellemi és lelki erejük birtokában, megszokott környezetükben élhessék. Egyben támogatást, lelki és gyakorlati segítséget nyújtanak az ellátó családtagok részére, az ápolásban és gyász időszakában egyaránt.

Az alapítvány ingyen végzi tevékenységét, ahogy térítés nélkül biztosítják betegeiknek igény és lehetőség esetén a gyógyászati segédeszközöket is. Bevételre azonban, mint minden alapítványnak, nekik is szükségük van. Hétfőn este azokak kínálnak programot, akik fogékonyak az igényes zenére, és szívesen támogatnák munkájukat. A Jótékonysági Koncert bevételeit a minőségi ellátás érdekében az otthoni szakápolási eszközök vásárlására kívánják fordítani.

Az alapítvány közleményéből kiderül: koncertjüket Elena Margolina német zongoraművésznő felajánlására kezdték el szervezni. Ehhez csatlakoztak a Pécsi Nemzeti Színház művészei: Füsti Molnár Éva, Németh János, Sólyom Katalin, Stubendek Katalin, valamint Stauróczky Balázs vezényletével a Pannon Filharmonikusok kamarazenekara, és Vass Ágnes hegedűművész is, akik szintén ellenszolgáltatás nélkül lépnek fel e nemes ügy érdekében.
Elena Margolina, az egyik vezető tolmácsolója Schubert zongorajátékának. A művésznő számos zongora és kamarazenei versenyen díjat nyert. Legjelentősebb az V. Nemzetközi Schubert Zongora Verseny első helyezése.
 

Dokumentumok