Magyar Gyógyszerészi Kamarai elismerésben részesült Dr. Mayer Klára

2012. november 27.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége a

 

A Magyar Gyógyszerészi Kamara Országos Elnöksége 2012. november 25-én a "Tantus Amor Operis Pharmaciae" (elismerés a gyógyszerészi hivatás szeretetéért) díjat adományozta Dr. Mayer Klára egyetemi adjunktusnak.
 
 
Dr. Mayer Klára a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett. Itt dolgozott először akadémiai tudományos gyakornokként. Gyógyszertechnológiai és minőségbiztosítási szakvizsgával rendelkezik.
A PTE ÁOK Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézetének egyetemi adjunktusa 2002-től, az Intézet alapítása óta. Oktatói munkája során elsősorban a gyógyszertári gyógyszerkészítés hangsúlyosságát emeli ki. Hallgatói szakdolgozatok és TDK munkák gyakori témavezetője. A gyógyszerészhallgatók oktatását rendkívül lelkiismeretesen, nagy szakmai tapasztalattal végzi. Oktatói munkásságát fémjelzi, hogy 2008-ban, a Gyógyszerész Szak hallgatói a „Patronus Alumnorum Pharmaciae” díjjal ismerték el, majd 2011-ben oktatási tevékenységét elismerő dékáni dícséretben is részesült. Dr. Mayer Klára az Intézet igazgatóhelyetteseként mind az Intézet megalapításában, mind az oktatási, kutatási tevékenység kialakításában és fejlesztésében igen alapos, megbízható, kiváló munkát végez.