Dr. Mayer Klára Societas Pharmaceutica Hungarica kitüntetésben részesült

2016. december 12.

Dr. Mayer Klára Societas Pharmaceutica Hungarica kitüntetésben részesült

 

 

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Elnöksége dr. Mayer Klára gyógyszertechnológus szakgyógyszerésznőt, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának egyetemi adjunktusát a Társaság működésének szervezésében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként 2016. december 3-án a Társaság tisztújító küldöttközgyűlésén a Societas Pharmaceutica Hungarica jutalomérem kitüntetésben részesítette.

A Magyar Gyógyszerészeti Társaságnak 1975 óta tagja, az MGYT Tolna Megyei Szervezet titkára 1978-1994 között. A 2008-2012-es választási ciklusban az Etikai Bizottság tagja. Az MGYT 56. tisztújító küldöttközgyűlése 2012-ben megválasztotta a Társaság Felügyelő Bizottsága tagjának. A Felügyelő Bizottsági tagok maguk közül őt választották meg a Bizottság elnökének, aki ezen funkciójában az MGYT tanácskozó testületének tagja, és tanácskozási joggal vett részt az Elnökség ülésein. A Felügyelő Bizottság ügyrendjének kidolgozása is a nevéhez fűződik. Az Alapszabályban lefektetett feladatait mindig maradéktalanul és határidőre teljesítette, jelentéseit a küldöttgyűléseknek benyújtotta.

Kiemelkedő munkásságot fejt ki a gyógyszerésztörténet területén is, egyik fő szervezője volt a 2016. október 14-15-én Pécsett, illetve Szentlőrincen megrendezett Brantner-Lárencz Emléknapnak.

Dr. Mayer Klára Societas Pharmaceutica Hungarica kitüntetésben részesült