VIII. Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozója és Gyógyszerész Börze

2017. március 13.

Hallgatói Beszámoló

2017. február 24-26-a között, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Hallgatói Önkormányzata nagy feladat elé nézett. A VIII. Gyógyszerészhallgatók Országos Találkozójának házigazdája volt, ami nem kevesebb, mint 400 ember egész hétvégés szakmai programját tartalmazta. A találkozó minden évben megrendezésre kerül, az öt képzőhely között váltakozva, ami Pestet, Szegedet, Debrecent, Marosvásárhelyet és Pécset jelenti. Idén Pécs került sorra, immáron második alkalommal. Tudtuk, hogy ez a rendezvény hatalmas falat lesz, hiszen egyikünk sem rendezett még ekkora volumenű eseményt. Annak érdekében, hogy jól sikerülhessen a Találkozó, a PTE GYTK Hallgatói Önkormányzata és a HuPSA – vagyis a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete közös munkába kezdett. Vasárnap, mindannyian jóleső érzéssel dőltünk hátra, éreztük, hogy valami nagyszerűt csináltunk.

 

Pénteken érkeztek a hallgatótársaink, igyekeztünk igazi pécsi vendégszeretettel fogadni Őket. A hosszas utazás fáradalmait, a kimerítő egyetemi napokat és a szervezés küzdelmes perceit megpróbáltuk elfelejteni erre az estére, mégpedig egy közös táncolással, aminek helyszínéül a kultikussá vált Pécsi Szalon Sör otthonát választottuk, a Sörházat, ahol két termet, közel 300 hallgató töltött meg.

 

Szombaton a program sűrűnek ígérkezett, mind a hallgatók, mind a szervezők szemszögéből. Reggel 9 órai kezdettel a PTE GYTK Dékánja, Professzor Dr. Perjési Pál, az esemény fővédnöke megnyitotta a Találkozót, majd a szervezők részéről ketten, először Vértessy Dániel HuPSA Elnök tartott egy beszédet, amit Langer András a GYTK HÖK Elnöke zárt.

Ezután a délelőtti blokk vette kezdetét Prof. Dr. Soós Gyöngyvér előadásával. A hétvége szakmai programjának témájaként a Gyógyszerészi Gondozást álmodtuk meg, így ebben a témakörben tudunk jobbnál- jobb előadásokon részt venni. A sort olyan neves előadók folytatták, mint Dr. Hankó Balázs, Dr. Rácz Anna és Dr. Molnár Gergő. A szakmai programot délután kétfelé bontottuk. A vendégelőadóink, kisebb csoportokban workshop jellegű foglalkozásokat tartottak, a nap hátralevő részében két blokkban. Összesen 15 workshop-ra jelentkezhettek a hallgatók.

 

Az estét egy Borvacsorával zártuk, ahol a látogatóinkat megismertettük a pécsi borok kiválóságaival. A borokat és a finom ételt a Kalamáris Borbisztró és Vinotéka biztosította számunkra. A Jobbágy Kornél vezette csapat hibátlanul végezte feladatát, viccelődtek, figyelmesek voltak, Kornél pedig a szokásos, gyógyszerészek felé régóta irányuló baráti hangvétellel vezényelte az estét.

Vasárnapra már csak annyi feladatunk maradt, hogy a HuPSA, vagyis a Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének Küldöttgyűlését megtartsuk, majd egy együttöltött, jó hangulatú, és rendkívüli szakmai továbbképzésekkel tarkított hétvégét lezárjunk. Ezúton szeretnénk gratulálni, Kárpáti Valentin negyedéves hallgatónknak, hogy elnyerte a HuPSA, Pécsért felelős alelnök pozícióját!

 

Hallgatói és szervezői szemmel is úgy ítéltük meg az egész rendezvényt, hogy sikeres volt, teljesítettük, amit szerettünk volna, azt, hogy minden hallgató mosolyogva, és újonnan szerzett tudással térjen haza.

 

Szeretnénk megköszönni a Kar Vezetőségének és Oktatóinak a támogatást, különösen Dékán Úrnak, hogy mindvégig kiállt döntéseink mellett, és segített minket a szervezés során. Köszönet illeti előadóinkat, hogy elfogadták felkérésünket, és oktatattak minket ezen az eseményen is.
 

Köszönetet szeretnénk mondani továbbá az Általános Orvostudományi Kar Vezetőségének, akik biztosították nekünk a helyszínt az egész hétvégére, illetve az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat minden munkatársának, akik megkönnyítve a mi munkánkat, segítettek nekünk a szervezés alatt.

 

Nem utolsó sorban pedig, a PTE GYTK HÖK köszönettel tartozik a HuPSA-nak, amiért kitartó, áldozatos munkával sikerült együtt megszerveznünk ezt a nagyszerű rendezvényt. Örülünk, hogy megismerhettünk Titeket, várjuk a további, közös munkát Veletek!

 

Jövőre a Találkozó házigazdája Szeged lesz, reméljük ott is együtt tölthetünk egy ilyen hétvégét.

 

A PTE GYTK HÖK Csapata