2017. szeptember 11.

Kedves Kollégák!

 

Egy programra szeretném felhívni a figyelmet. Amennyiben érdeklődés mutatkozik rá, az Ovid orvostudományi adatbázis trénere bemutatót tart az adatbázisok használatáról. Az Ovid nemzetközileg elismert cég az orvosi információs szolgáltatások területén. Az egyetemen jelenleg elérhető a Medline, valamint a kiadó folyóirat- és ekönyv-gyűjteménye a következő oldalon: http://gateway.ovid.com/autologin.html. Mivel a tréning csak megfelelő számú jelentkező esetén kerül megtartásra, ezért kérem, hogy az alábbi linken található visszajelzés segítségével szeptember 12-ig jelezze részvételi szándékát: https://goo.gl/forms/DlgYZik4q8ePKADW2

 

Előzetes tudnivalók: a bemutató dátuma szeptember 28-a, az előadás nyelve angol. Megfelelő létszám esetén az érintetteket emailben tájékoztatjuk a részletekről.


A tréninget követően, október 2-ától lehetőség nyílik a PTE IP-tartományaiból több Ovid-adatbázis tesztelésére. A kipróbálási időszak alatt a következő adatbázisokat lehet majd használni:

Bates Visual Guide to Physical Examination: http://batesvisualguide.com/index.aspx
Acland's Video Atlas of Human Anatomy: http://aclandanatomy.com/Index.aspx
Visible Body - Human Anatomy Atlas: https://www.visiblebody.com/anatomy-and-physiology-apps/human-anatomy-atlas

5 Minute Clinical Consult: https://5minuteconsult.com/

 

Kérem, hogy legyenek kedvesek azokat a munkatársakat is értesíteni, akiket érdekelhet a bemutató.

További kérdéseikkel kapcsolatban szívesen állnak rendelkezésükre az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont adatbázis referensei:

Bedő Márta: bedo.marta@lib.pte.hu
Ésik Szabolcs: esik.szabolcs@lib.pte.hu
Tel: (72) 501-500/ 28042