Konferencia: Erdélyi népi gyógyászat

Erdélyi népi gyógyászat - hagyományoktól az alkalmazásig

Konferencia

 

A PTE GYTK Farmakognóziai Intézet szervezésében 2019. április 5-6. között került megrendezésre az „Erdélyi népi gyógyászat – hagyományoktól az alkalmazásig” című konferencia Pécsen. A rendezvény 20 felkért hazai és határon túli előadója az erdélyi népi gyógyászat történeti, terepi, alkalmazási és analitikai részterületeit mutatták be 4 szekcióban.

Az 1. nap 80 résztvevője a PTE ÁOK Dékáni Tanácsteremben a színvonalas előadások mellett erdélyi előadóink termékeit is megtekinthette, valamint szakmai tanácskozásokra is lehetőség nyílt. A tartalmas nap a Paulus Étteremben vacsorával zárult.

A 2. nap fakultatív programja keretében 30 fővel megtekintettük a Széchenyi és Szent István tér fő látnivalóit, a Székesegyházat, a Janus Pannonius Múzeum Szerecsen Patika Kiállítását, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed néhány gyűjteményét.

A rendezvény az etnofarmakobotanikai tudományág több részterületén dolgozó kollégák kapcsolatteremtési lehetőségeit célozta, amely számos új kooperáció tervében látszik megvalósulni a jövőben. Köszönettel tartozunk a PTE GYTK és ÁOK, a GYTK Farmakognóziai Intézet és a Pécsi Gyógyszerészképzésért Alapítvány Vezetőségének, valamint számos támogatónk segítségéért, amelyek a rendezvény színvonalát emelték.

A konferenciához kapcsolódóan mind az előadóktól, mind a hallgatóság részéről számos pozitív visszajelzést kaptunk, amely arra ösztönzi a Szervezőket, hogy vándorkonferencia formájában a résztvevők újra találkozhassanak a jövőben Magyarország és Erdély területén is.

 

dr. Papp Nóra

erdely.nepgyogyaszat@gmail.com

 

Konferencia fotók_1. nap

Konferencia fotók_2. nap

 

Program

Térkép_2019. április 5.

Térkép_2019. április 6.