GyTK Szaknap 2022: Diverz programsorozat mutatta be az ezerarcú gyógyszerészetet! - képgaléria

Mi lesz diploma után? Hallatszik a képzés időszaka alatt oly sokszor felmerülő kérdés. Szerencsére a gyógyszerész szakmának megvan az az előnye, hogy rendkívül szerteágazó karrierút lehetőségeket kínál a friess végzett gyógyszerészdoktorok számára. 

A képgaléria a fotóra kattintva érhető el!

Egy egyetemi képzés nemcsak a diplomáról szól, sőt, sokkal inkább arról, hogy mi várható a diploma után és abban milyen lehetőségek vannak. A PTE Gyógyszerésztudományi Kar elkötelezett annak érdekében, hogy hallgatói már a gólya évektől fogva körvonalazzák magukban mindazokat a szakmai és karrier lehetőségeket melyeket képzés magában rejt. Alig pár héttel a Gyógyszerészek Világnapját követően, 2022. október 6-án rendeztük meg a GYTK Szak napot ésis Szakestet. Ez a nap a hallgatóknak szólt a szakmáról, az egyetemen belüli tudományos tapasztalatszerzés lehetőségeiről, és a kapcsolatépítésről egymással és a munkaerőpiac szereplőivel. Nagy örömünkre karunk magyar és angol programot végzett hallgatói mutathatták be saját karrier útjukat, intézeteink a széles tudományos diákköri lehetőségeket és a délután folyamán a Szakest vetélkedőin, főzőversenyén és táncos mulatsága keretében kötetlenül tölthettek együtt vidám pillanatokat hallgatóink és oktatóink. 

A Kar egyik legfontosabb pályaorientációs szakmai rendezvénye, a Szaknap. A diverz és a hivatás kevésbé ismert területeit bemutató szakmai programsorozat keretein belül a gyógyszerészhallgatók betekintést nyerhettek többek között a gyógyszeripar, a lakossági gyógyszerellátás, a kórházi-klinikai gyógyszerészet és a finanszírozás szakterületek által nyújtott munkaerőpiaci lehetőségekbe.

Bemutatkoztak például a veresegyházi Sanofi gyógyszergyár és a komáromi Viatris/Mylan Hungary munkatársai, illetve megismerkedhettek a hallgatók az MSL (Medical Science Liasion) szakmával, amely tudományos szakmai kapcsolatot tart kiemelkedő szakorvosokkal, vezető orvosokkal. Megtudhatták a résztvevők, hogy mivel foglalkozhat egy gyógyszerész a közigazgatásban, kórházi-klinikai ellátásban és a közforgalmú gyógyszertárban. Temérdek a Karon végzett gyógyszerész, alumni tartott előadást a diploma utáni elhelyezkedési lehetőségekről idehaza és külföldön. Azonban a diplomához vezető út a sikeres tanulmányi előrahaladáson keresztül vezet. Ebben a témában Dr. Börzsei Rita, az ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet adjunktusa tartott előadást, felhívva a figyelmet a Mentorprogramra, amelyben mentorként és mentoráltként is jelentkezhetnek a hallgatók.

Továbbá a Szaknap első programjaként flash-előadások keretein belül mutatták be a Kar különböző szervezeti egységei, hogy milyen Tudományos Diákköri témákkal kapcsolatban van lehetőségük a hallgatóknak becsatlakozniuk az intézetek és tanszékek kutatómunkáiba. Ezt követően intézet- és tanszéklátogatásokat tehettek a hallgatók, tüzetesebben megismerve a szervezeti egységek hétköznapjait.

Egykori hallgatónk, Dr. Jahn Eszter a veresegyházi Sanofi gyógyszergyártól

Idén XIV. alaklommal rendezte meg a Hallgatói Önkormányzat a Szakestet, ami idén már Kari szakestnőtte ki magát, hiszen elindult a Biotechnológia Bsc képzés is.  Az évfolyamok angol és magyar programon, illetve a tanári csapat a délután folyamán nagy lelkesedéssel kezdett bele a főzőversenybe, illetve elszántan küzdöttek a “legobb csapat” címért a vetélkedő folyamán.  

A visszajelzések alapján, ez a várva várt esemény jól sikerült, hiszen a hallgatóknak volt lehetősége ezen a kötetlenebb programon egymással és oktatóikkal jobban megismerkedni.  Továbbá különböző standoknál még több információt kaphattak lehetőségeikről, úgy, mint a Hupsa SEP programja. Illetve a Haemaplasma is képviselte magát.  

Rendhagyó módon idén jelmezben is érkezhettek a résztvevők, mely egy nagyon jó alaphangulatot adott az eseményhez.  

Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt. Jövőre találkozunk!