GATEKEEPER PROJEKT: Találkozó Pécsett a Lodzi Orvosi Egyetem delegációjával

2023. május 31-én és június 1-jén Pécsett tartott találkozót a Lodzi Orvostudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának kutatói. A látogatás a TWINNING program része volt, melynek nyertese a GATEKEEPER projektcsoport volt.
 
 
A találkozó egy hangulatos megnyitóval kezdődött, ahol a két egyetem közötti partnerség lehetőségeiről tartalmas megbeszélésre került sor Fittler András, a Gyógyszerésztudományi Kar megbízott dékánja és Przemyslaw Kardas professzor között, majd Kardas professzorral interjú készült tudományos eredményeiről és a GATEKEEPER projektről.
 
 
Másnap a Lodzi Orvostudományi Egyetem projektjének három képviselője, a Pécsi Tudományegyetem három munkatársa és egy hallgatója csatlakozott a résztvevők sokszínű csoportjához, akik szakértelmükkel és tudásukkal járultak hozzá a beszélgetésekhez és előadásokhoz. Az együttműködés célja a "Mindennapi Egészségem" alkalmazás magyar változatának megvalósítása volt.
 
A tudományos programon túl a találkozó szervezői a kapcsolatépítést elősegítendő különböző közösségi tevékenységeket szerveztek. A résztvevőknek lehetőségük volt felfedezni a gazdag történelméről és kulturális örökségéről ismert gyönyörű Pécs városát. A Pécsi Tudományegyetem 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központjában tartott tárlatvezetés, valamint a Központi Klinikai Gyógyszertár és Gyógyszerészeti Intézet, illetve az Egészségügyi Technológiaértékelési és Farmakoökonómiai Kutatási Központ munkatársaival való kötetlen találkozás lehetőséget biztosított a résztvevők számára az interakcióra, a tapasztalatcserére és a tartós kapcsolatok kiépítésére.
 
Összességében a pécsi találkozó kiváló lehetőséget nyújtott a tudományos fejlődés előmozdítására és az interdiszciplináris együttműködés elősegítésére.