Szakdolgozati témák és ösztöndíjlehetőség a Kar és a MGYK megyei szervezetének együttműködésében

Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) Baranya Megyei Szervezete, mely új lehetőségeket kínál a gyógyszerészhallgatóknak szakdolgozati témaválasztás és ösztöndíjak terén.

A kölcsönösen előnyös kooperáció keretében a kamara részéről javasolt kutatási témák a közforgalmú patikák életéből, gyakorló gyógyszerészek javaslatai alapján születtek.  Az idei évben választható témák:

  • Közforgalmú gyógyszertárak gazdálkodási eredményességének fokozása: Eszközök és módszerek elemzése
  • A gyógyszerészi kompetenciák és a közforgalmú gyógyszertári szolgáltatások bővítésének lehetőségei.
  • A montelukast-szedéssel összefüggésbe hozható lehetséges pszichológiai mellékhatások
  • Az orvos esztétikában használatos érzéstelenítő kenőcsök gyógyszertechnológiai aspektusai

A hallgatók munkáját az MGYK által biztosított külső konzulens segíti, míg az egyetem belső témavezetőt jelöl ki.

Az ösztöndíjat évente 3-4 diák nyerheti el. Sikeres szakdolgozatvédést követően az Magyar Gyógyszerész Kamara 100 000 Ft-os eredményességi jutalomban részesíti a hallgatókat, a jutalom kifizetéséről a Kamara gondoskodik.

A szakdolgozati témaválasztás határideje 2024. szeptember 25. Az érdeklődő 4-5. éves hallgatókat a jelentkezés sorrendjében választják ki.

Az együttműködés kiváló alkalmat nyújt a hallgatóknak arra, hogy tanulmányaik során mélyebb ismereteket szerezzenek a közforgalmú gyógyszertárak működéséről és értékes szakmai tapasztalattal gazdagodjanak. A külső konzulensek a Gyógyszerész Kamara Baranya Megyei Szervezetének vezető tisztségviselői, így az együttműködés az oktatás, gyakorlat és érdekképviselet kézfogása is egyben.

A szakdolgozati témajavaslatok megtalálhatók a kar honlapján az intézetek/szakdolgozatok menüpont alatt:

https://gytk.pte.hu/hu/egyseg/50/szakdolgozat

https://gytk.pte.hu/hu/egyseg/1620/szakdolgozat  

https://gytk.pte.hu/hu/egyseg/3016/szakdolgozat

Egy témát, egy hallgató választhat. Választáskor a hallgatónak javasolt figyelembe vennie, hogy a konzultációs időpontok és határidők pontos tartása, az önállóság nagyobb hangsúlyt kap.  A pályamunkákra a szakdolgozattal kapcsolatos kari követelmények érvényesek.

Fotó:

Verébi Dávid