Egyetemi élet: Pécs a világ legjobb 50 városa között

A rangsor szempontjai között egyebek között a barátságos légkör, a megélhetési költségek, a biztonság, a megfelelő éjszakai élet is szerepelt - írja az Univpecs.com. Az adatokat a jelenleg az adott város valamelyik egyetemén tanuló hallgatóktól szerezték, akik több szempont szerint, egy ötös skálán osztályozták az adott város teljesítményét. 

A cikk rámutat, az összesített listán a dobogós helyeket Melbourne, Berlin és Newcastle szerezték meg, Magyarországról a fővároson túl csak Pécs fért be az első ötvenbe.

„Még hétköznap is rengeteg a nemzetközi parti és a kulturális est. Sok étterem áll rendelkezésre, kiszállítást is vállalnak, az ételek finomak és megfizethetőek. Sok bár tart nyitva éjjel és mindegyik tele van! Pécs olyan város, ami tele van hagyományos és kulturális (művészeti és építészeti) dolgokkal" - olvasható az egyik visszajelzésben. Más, aki szintén szereti a várost, megjegyezte, nem olyan nagy, mint Budapest, de nem is olyan drága az élet, a lakhatás is olcsóbb más városokhoz viszonyítva.

Ha a megélhetési költségek tekintetében nézzük a The Campus Advisor listáját, azt látjuk, hogy Pécs a 6. legmegfizethetőbb.

A felmérésből az is kiderült, hogy a PTE hallatóit nagyon kedvesnek tartják, és mivel több, nemzetközi hallgatókat is befogadó felsőoktatási intézmény (ellentétben a rangsorban feltűnő metropoliszokkal) nincs ezen a településen, minden pozitív visszajelzés a Pécsi Tudományegyetemre vonatkozik.

„Minden hallgatói visszajelzést komolyan kell vennünk. Nagyon fontosak a kritikák, amelyek alapján tovább tudjuk fejleszteni az egyedi pécsi interkulturális tanulási-kutatási környezetünket, és természetesen rendkívüli módon örülünk az ennyire egyértelmű pozitív véleményeknek is. A PTE fenntartható és minőségi nemzetköziesítése szempontjából ezt az előkelő helyezést is jól fogjuk tudni kommunikálni a világban" – kommentálta a rangsorban elért eredményt dr. Tarrósy István, a PTE Nemzetközi Igazgatóságának vezetője.

Fotó:

PTE