Mások jó történetei

A menüpont összegyűjti azokat friss, pozitív híreket, aktualitásokat, amiket a Pécsi Tudományegyetem más karai juttattak el számunkra.

Történetek

2020. MÁjus 08.

Megszületett a „Dekameron 2020”

A „Dekameron 2020” című gyűjtemény ötlete dr. Farkis Tímeától, a PTE BTK Olasz Tanszékének oktatójától származik, és csakúgy, mint az 1353-ban befejezett, eredeti mű, 100 szöveget tartalmaz, 10 szerző tollából, a jelen mindennapjaihoz igazítva a történeteket.

Boccaccio Dekameronját a pestisjárvány ihlette. Ki gondolta volna, hogy lesz még olyan szükséghelyzet, amely térdre kényszeríti a világot? Sajnos lett. 2020 Dekameronja ezért született. Olvasni hív, magával ragad, megidézi a félelem arcait, de aztán elhessegeti a rémálmot, és csendesen elringat. Mint dr. Farkis Tímea mondja, a világjárvány miatti izolációban elszakadtunk egymástól. Most nincs közös kávézás a „hajnali nyolcas” előadás előtt, nem találkozunk a szemináriumokon, a könyvtárban vagy a csokiautomatánál. Elmaradtak az esti koncertek, és a JESZ előadásaira sem ülhetünk be. Hallgatók és oktatók mesélnek arról, hogyan alkalmazkodnak a koronavírus okozta helyzethez, és arról is, mi minden alakult át egyetemi életükben.

A dr. Farkis Tímeával készült beszélgetés itt látható:

A gyűjtemény itt olvasható:

refpedi.hu/decameron

2020. március 31.

Nemzetközi programakkreditációt szerzett a Közgazdaságtudományi Kar BSc in Business Administration and Management programja

Az élet ugyan mindenhol nehezebb, de nem állt meg más karokon sem. Remek példa erre a Közgazdaságtudományi Kar eredménye, amit a jelenlegi, bonyolult nemzetközi helyzetben is sikerült megvalósítaniuk.

A PTE KTK BSc in Business Administration and Management (gazdálkodás és menedzsment angol nyelvű alapképzés) programja EFMD EPAS nemzetközi programakkreditációt szerzett. Ez a vezető  nemzetközi minőségértékelő rendszer az üzleti és/vagy menedzsment képzések legalaposabb, legátfogóbb programakkreditációja. Megszerzésével a KTK a nemzetközi elitbe került, Magyarországon a második ilyen intézmény, és Közép-Európában is az elsők egyike a nem
fővárosi intézmények körében. Az EFMD EPAS akkreditáció az egész közgázos közösség  minőségi munkáját ismeri el, a hallgatók, a munkatársak, a partnerek és a végzettek erejét, szakmai tudását, oktatási és tanulási kiválóságát.

Szeretettel gratulálunk!