Nemzetközi Oktatási Központ (NOK)

A Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóságának Nemzetközi Oktatási Központja (NOK) 1987-ben alakult; 2011-től működik az Általános Orvostudományi Kar részeként. A teljesen felújított Damjanich utcai kampuszon fogadja az egyetemi előkészítő kurzusokra és a nyelvtanfolyamokra jelentkező hallgatókat, különleges természeti környezetben, közel Pécs történelmi belvárosához.

A Nemzetközi Oktatási Központ feladata a külföldi hallgatók számára előkészített idegen nyelvű oktatási programok lebonyolítása, a magyar mint idegen nyelv és az angol mint idegen nyelv oktatása. A Magyarországon, Pécsett a NOK-ban tanulni vágyók számára biztosított a lehetőség kéthetes tanfolyamtól az egy éves időtartamig terjedő részképzésig.

  • Az angol és a magyar előkészítő programok célja a nyelvi felkészítés, hogy a diákok képzés sikeres befejezésével a magyar vagy angol nyelven folytathassák felsőfokú tanulmányaikat.
  • Az oktatás kis csoportokban folyik, kiválóan képzett tanárok részvételével, akik a tanórákon túl az egyetemi élettel is megismertetik a diákokat.
  • A NOK a felvételi vizsgák követelményeinek megfelelően állította össze előkészítő programját.
  • Továbbá magyar nyelvet tanulhatnak a jelentkezők intenzív programon, a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem keretei között minden nyáron július - augusztusban, valamint a szemeszterek során heti kétszer 90 percben.

Az angol előkészítő programokról bővebben:

https://isc.pte.hu/english_programme/preparatory_courses_english

A magyar programokról bővebben:

https://isc.pte.hu/language_learning_opportunities

Feladatok

A NOK tananyagfejlesztéssel és tankönyvkiadással is foglalkozik, gondozásában jelenik meg  az Európai Nyelvi Díjas MagyarOK tankönyvcsalád. Tananyagai a modell alapú oktatás módszertanát követik, melynek témakörében rendszeresen megrendezésre kerülnek tréningek és továbbképzések.

A tananyagokról bővebben:

https://isc.pte.hu/hu/tananyagok

A továbbképzésekről bővebben:

https://isc.pte.hu/hu/nyelvtanar_tovabbkepzes

A NOK célja, hogy segítse a nemzetközi hallgatók beilleszkedését a magyarországi környezetbe, hogy megismertesse velük a magyar kultúrát, az angol és a magyar nyelvet és a magyar mindennapokat.