Bölcsőde

BEMUTATKOZÁS:

Bölcsődénk a Pécsi Tudományegyetem területén, a Szigeti út 12. szám alatt zöldövezetben található, a Janus Pannonius Klinikai Tömb parkjában, fákkal-bokrokkal körülvéve a főúttól távol, közlekedési szempontból jól megközelíthető helyen.

1953-ban hozták létre a bölcsődét azzal a céllal, hogy az egészségügyi dolgozók számára biztosítani tudják gyermekeik elhelyezését a speciális munkarendhez igazodóan. Jelenlegi épületünket 1980-ban foglaltuk el. 2013 novemberétől bölcsődénk mellett két családi bölcsőde is működik. Intézményünk elsősorban a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, illetve az Általános Orvostudományi Kar dolgozóinak 1-3 éves korú gyermekei számára biztosít napközbeni ellátást.

Családi Bölcsődéink létrehozásával intézményünk fejlesztése mellett a férőhelyszám növelése volt a cél. Jelenleg két bölcsődei és két családi bölcsődei csoportot működtetünk, melyek mindegyikében 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő gondozza, neveli a gyermekeket, munkájukat bölcsődei dajkák segítik.

Gyermekeink napi étkeztetését a kisgyermekkori élelmezés sajátosságait figyelembe véve alakítjuk ki. Szükség szerint gyermekeink számára lehetőséget biztosítunk diétás étrend rendelésére.

A FELVÉTELI ELJÁRÁS:

A soron következő gondozási- nevelési évre azt megelőzően március 10-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési határidőt követően a felvételről bizottság dönt, az eredményről írásban értesítjük a szülőket.

Célunk, hogy gyermekeink biztonságban érezzék magukat intézményünkben, kiegyensúlyozott, vidám gyermekeket indítsunk el az önállósodás útján. Fontos, hogy személyre szóló segítséget nyújtsunk gyermekeinknek.