Dr. Mayer Klára c. egyetemi docens rangos elismerésben részesült

2020. október 19.

A Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézet munkatársa, Dr. Mayer Klára c. egyetemi docens rangos elismerésben részesült. A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógyszertechnológiai Szakosztálya munkásságáért „Hintz György Emlékérem” kitüntetésben részesítette, amely a Szakosztály legmagasabb elismerése.

Dr. Mayer Klára 1975-től tagja az MGYT-nek, 1978-1994-ig az MGYT Tolna megyei Szervezetének titkára, 2008-2012-ig az MGYT Etikai Bizottságának tagja, 2012-2016-ig az MGYT Felügyelő Biztosságának elnöke, továbbá 2017-től jelenleg is az MGYT Gyógyszertechnológiai Szakosztály vezetőségi tagja. Munkásággát az MGYT már korábban, 2016-ban is elismerte, akkor Societas Pharmaceutica Hungarica Emlékéremben részesült.

Dr. Mayer Klára számos területen és munkahelyen bizonyította szakmai kiválóságát, dolgozott többek között a Tolna Megyei Gyógyszertári Központban, mint Galenusi laboratórium vezető, majd szakmai igazgató helyettes (később Tolnamed Rt.), a PannonPharma Gyógyszerkészítő Kft.-ben üzemvezetőként, majd minőségbiztosítási vezetőként, jelenleg pedig a PTE GYTK Gyógyszertechnológiai és Biofarmáciai Intézetének munkatársa.

Elismeréséhez a kar minden dolgozója nevében szívből gratulálunk!