Collab-projekt: finisben a K épület tetőterének felújítása

2024. szeptember 10.

Lezajlott a bútorok összeszerelése a pécsi gyógyszerészkar K épületének új közösségi tereiben, melyeket a következő hetekben vehetnek birtokba a hallgatók. A megújult tetőtérben játékterem, csendes szoba és podcast-szoba is várja majd a hallgatókat.

Ahogy már arról korábban hírt adtunk, a Rókus utcában található K épületet tetőterének korszerű, inspiratív helyszínné alakítása 2024 áprilisában kezdődött meg, melynek utómunkálatai a napokban fejeződnek be.

A többfunkciós tér kiépítésének célja, hogy a gyógyszerészhallgatók számára olyan helyszínek álljanak rendelkezésre, ahol a tanulás és kikapcsolódás mellett, jól is érezhetik magukat. Erre ad lehetőséget a játékterem, ahol csocsóasztal, darts és pingpongasztal várja majd a pécsi gyógyszerészeket.

Ha pihenni vagy tanulni vágynak a hallgatók, csendes szoba is rendelkezésükre áll, amit műfüves padlóval és faburkolatokkal láttak el, kényelmes székekkel, asztalokkal felszerelve. További lehetőségeket biztosít a podcast-szoba, aminek felületét akusztikai lemezekkel burkolták, hogy a műsorok teljes hangszigetelés keretei között készülhessenek el.

„Az az elképzelésünk, hogy a hallgatókat a lehető legtöbb munkafolyamatba bevonjuk, így saját közösségi terük építésében vehetnek részt. Ez nem csak a gyógyszerészhallgatókat mozgatná meg: a karok közötti együttműködések, a hallgatói közösségek erősítése céljából a GYTK-s diákok a MIK ipari termék- és formatervező mérnök hallgatóival közösen, egy általunk koordinált workshop keretén belül rendeznék be, véglegesítenék a teret, melyet a végén birtokba is vehetnek” – mondta korábban dr. Vasváry-Nádor Norbert, a PTE Műszaki és Informatikai Kar (MIK) egyetemi docense, aki a PTE GYTK-val közösen dolgozta ki a közösségi tér koncepcióját.

Ez így is lett: a tetőtér bútorait dr. Vasváry-Nádor Norbert irányítása mellett szeptember 5-én szerelték össze együttesen a pécsi gyógyszerészkar és a műszaki kar diákjai, így a munkafolyamat közösségépítő program is volt. A pizzázással záruló munkálatokban dr. Fittler András, a pécsi gyógyszerészkar dékánja is részt vett.

Fotók: