"Hova tovább?!" - standokkal, előadásokkal is várják a pécsi gyógyszerészhallgatókat március 27-én

2024. március 6.

Március 27-én rendezik meg a felsőbb éves orvos- és gyógyszerészhallgatóknak szóló "Hova tovább?!" szakmai tájékoztató napot, melynek célja, hogy hasznos infókkal vértezze fel a hallgatókat, segítve ezzel a szakmai előmetelükkel kapcsolatos döntéseik meghozatalát.

A délelőtt fél tízkor kezdődő és délután fél háromig tartó rendezvénynek a PTE ÁOK dr. Romhányi György aulája, valamint az új elméleti tömb SIOT0032-es előadóterme lesz a helyszíne.

Az egyetem vezetőinek 10:30-as megnyitója után a doktori képzésről (PhD) dr. Szekeres Júlia professzor, a Doktori és Habilitációs Tanács elnöke, a rezidensképzésről dr. Forrai-Werling Márta, a Szak- és Továbbképző Központ igazgatója beszél.

A rezidens ösztöndíjrendszert dr. Papp Dávid, az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánerőforrás-fejlesztési Igazgatóságának osztályvezetője ismerteti, a Klinikai Központ tevékenységét dr. Sebestyén Andor elnök. Dr. Verzár Zsófia, a Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezetének megyei alelnöke a Magyar Orvosi Kamaráról, dr. Hernádi Árpád, a Magyar Rezidens Szövetség pécsi régióelnöke a Magyar Rezidens Szövetségről, a pályakezdők szakmai érdekvédelméről pedig dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke tart tájékoztatót.

Az előadásokkal párhuzamosan, délelőtt fél 10-tőla dr. Romhányi György aulában az oktatókórházaknak és a PTE Klinikai Központjának a standjainál is tájékozódhatnak a hallgatók.

A gyógyszerészet és a gyógyszerellátásmunkáltatóinak standjai 9:30 és 14:30 között lesznek felkereshetők:

 
  • SIPO Patikák; (tájékoztató)
  • Viatris / Mylan Hungary Kft.
  • Sanofi- Opella Healthcare Hungary
  • Soft Flow Hungary
  • PannonPharma Gyógyszergyártó Kft.
  • Magyar Gyógyszerészi Kamara

A "Hova Tovább?!" szakmai napra a részvételi szándékot ezen a regisztrációs linken lehet jelezni:

Hallgatói regisztráció

A részletes szakmai tájékoztató program itt érhető el:

Részletes program

Kérdés, kapcsolat: PTE ÁOK Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda, fhszi@aok.pte.hu.

Borítókép:

Verébi Dávid