Pécsi Gyógyszerésztudományi Kari Bál

A Pécsi Gyógyszerésztudományi Kari Bál rövid bemutatása

Bálunk célja kettős. Elsősorban egy szakmai közösségformáló vidám mulatság, ahol a gyógyszerészhallgatók és végzett diákjaink, valamint a régió gyógyszerészei találkozhatnak egymással. Mindemellett kiemelt célja a rendezvénynek a szakon folyó oktató- és kutatómunka fejlesztését segítő „Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért” Alapítvány számára támogatások gyűjtése.

A rendezvényre szeretettel várjuk a gyógyszertári és kórházi gyógyszerész kollégákat, bármely egyetemen végeztek is, hívjuk a társegyetemek gyógyszerészhallgatóit és oktatóit, illetve a gyógyszerészet szakmai szervezeteit, gyógyszergyárak és gyógyszer nagykereskedők munkatársait. Kezdeményezésünk sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több bálozó vendég, számos szórakoztató program és igen gazdag tombola felajánlás emeli az est rangját.

A Pécsi Gyógyszerésztudományi Kari Bál állandó programja:

  • Negyedéves gyógyszerészhallgatók nyitótánca
  • "Patronus Alumnorum Pharmaciae" (Gyógyszerészhallgatók Pártfogója) díj átadása
  • Rozsdás Pisztillus Kamarakórus előadása
  • Pécsi Egyetemi Gyógyszerész Bál Bora választás eredményhirdetése, díjátadás
  • Táncház
  • Tombola

A "Patronus Alumnorum Pharmaciae" (Gyógyszerészhallgatók Pártfogója) díj

A "Patronus Alumnorum Pharmaciae" A Gyógyszerészhallgatók Pártfogója Díj(Gyógyszerészhallgatók Pártfogója) díjat a pécsi Gyógyszerésztudomány Szak 2007-ben diplomázott hallgatói alapították. Az elismerést a végzős évfolyam ítéli oda annak a személynek, aki az évfolyamot a szokványos oktató-hallgató viszonyrendszeren túlmutatóan segítette egyetemi évei alatt, vagy valamely nemes, akár egyszeri gesztusával ezt a bizalmat kiérdemelte. Az elismerést az évfolyam képviselői a Pécsi Gyógyszerésztudományi Kari Bál fénypontjaként adják át. A díj szent Damjánt (Kr.u. 303+), a gyógyszerészek védőszentjét ábrázoló bronzplakett.

Ezidáig hét munkatársnak adták át ezt a megtisztelő elismerést a PTE ÁOK Gyógyszerésztudományi Szakon: dr. Botz Lajos (2007), dr. Mayer Klára (2008), dr. Perjési Pál (2009), dr. Kuzma Mónika (2010), dr. Fittler András (2011), dr. Benkő András (2012), dr. Pethő Gábor (2013), dr. Rozmer Zsuzsanna (2015).

 

Kapcsolódó galéria:

X. Pécsi Egyetemi Gyógyszerész Bál - 2023