Egy kis nosztalgia és bálozás – ilyen volt a gyógyszerész Alumni Nap és a Kari Bál

2024. február 22.

Február 10-én rendezte meg Alumni Napját a PTE Gyógyszerésztudományi Kar, mely során az egykori pécsi gyógyszerészhallgatók előadásokon, gyakorlatokon vehettek részt, felidézve egyetemi éveiket, újra átélve kicsit, milyenek voltak a pécsi gyógyszerésztanulmányok. A napot a XI. Gyógyszerésztudományi Kari Bál zárta, melyen közel 300-an vettek részt.

A 2024-es Alumni Nappal a szervezők elsősorban az öt, tíz és tizenöt éve végzett hallgatókat szólították meg, de minden végzettet szeretettel vártak.

A programsor délelőtt 10 órakor vette kezdetét a PTE GYTK Rókus utcai „K” épületében. Az Alumni Nap ünnepélyes megnyitóját követően dr. Pethő Gábor professzor egyetemi tanár, a Gyógyszerhatástani Tanszék tanszékvezetője tartott nosztalgikus hangulatú gyógyszerhatástan előadást. Ezt követően a résztvevők gyógyszerészi kémia, illetve gyógyszertechnológia gyakorlaton, valamint farmakognózia szemináriumon vettek részt. A délelőttöt egy közös szendvicsebéd zárta.

Az Alumni Napot az esti órákban a gazdag hagyományokkal bíró, immáron tizenegyedik alkalommal megrendezett Gyógyszerésztudományi Kari Bál követte, melyen gyógyszerész és biotechnológus hallgatók, az egyetem oktatói és munkatársai mellet a szakma különböző szakágainak képviselői is jelen voltak. A PTE Általános Orvostudományi Kar dr. Romhányi György aulájában megrendezett bál célja a személyes találkozások és a közösségépítés volt, lehetőséget adva a jelenlegi és korábbi hallgatóknak, valamint a régió kollégáinak az együtt ünneplésre. Emellett az eseményen adománygyűjtés is zajlott a „Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért” Alapítvány számára.

A bált a dékáni vezetés köszöntő beszédei, azokat követően pedig hallgatói produkciók vezették fel. Elsőként Bakos Fanni, negyedéves hallgató szavalta el Wass Albert „Üzenet haza” című versét, majd 2022-es év PTE hangja, a PTE GYTK végzettje, dr. Gara Bella két dallal kápráztatta el a hallgatóságot. A produkciókat Kalocsa Luca, végzős gyógyszerészhallgató egy dallal zárta, akit a húga kísért gitáron.

Az Alumni Nap és a Gyógyszerésztudományi Kari Bál keretében került sor a Patronus Alumnorum Pharmaciae Díj átadására, melyet idén dr. Rozmer Zsuzsanna egyetemi docens, oktatási és diákjóléti dékánhelyettes vehetett át. A díjat a pécsi orvoskar gyógyszerésztudományi szakán 2007-ben diplomázott hallgatói alapították, és a végzős évfolyam ítéli oda annak az oktatónak, aki az évfolyamot a szokványos oktató-hallgató viszonyrendszeren túlmutatóan segítette egyetemi évei alatt.

Az Alumni Nap és a Gyógyszerésztudományi Bál teljes kiszolgálását az Umami kávézó és étterem biztosította. A vendégeket profi fotós és kari fotófal is várta, emellett a Pic Me Selfiebox előtt is összeállhattak egy-egy közös képre, melyeket azonnal kézhez is kaptak. 

A PTE GYTK Alumni Napról és az bálról Kalmár Lajos készített fotókat.

Az Alumni Nap galériája:

A bálról készült galéria:

A selfiebox fotói: