Bence, negyedéves gyógyszerész hallgató videóüzenetbent szólt hallgatótársaihoz: „Mi, gyógyszerészek is kivesszük a részünket a járványból”

2020. november 24.

Bence, negyedéves gyógyszerészhallgató még a kivezénylések előtt részt vett önkéntesenként a mintavételezésben, hogy valamilyen mértékben tehermentesítse az országosan leterhelt OMSZ-t. Ez az Ő beszámolója és üzenete Nektek!
 
 
A Magyar Kormány rendeletben meghatározott kirendelései amilyen meglepetésszerűen érkeztek talán annyira is voltak várhatóak. Nem kérdés, hogy a magyar COVID-19 frontvonalon most a legsürgetőbb, hogy minden kompetens segítő kéz részt vegyen a vírussal való harcban. Ebbe a kompetens körbe pedig az egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatók is beletartoznak. Ti, gyógyszerészhallgatók és leendő gyógyszerészek is, akiknek nem csak most, de későbbi szakmájuk során is nagyon fontos szerepük lesz a gyógyításban. A magyar gyógyszerésztársadalmat képviselitek és a magyar társadalomért teszitek, amely hatalmas tett!
 
Az egész Gyógyszerésztudományi Kar támogatja a munkátokat, a dékáni vezetás pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy a tanulmányaitokon ne essen csorba a kivezénylések miatt. Erről Dékán Úr levelét IDE kattintva olvashatjátok el!