Sokan érdeklődtek a gyógyszerész szak iránt a 2023-as Educatio Kiállításon

2023. január 19.

2023. január 12.-14. között került megrendezésre Budapesten a 23. Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás.

Az eseményt a Hungexpo Budapesti Vásárközpont „A” csarnokában tartják. A rendezvény célja idén is az volt, hogy a 2023-ban érettségiző diákok teljes körű tájékoztatást kapjanak a továbbtanulási lehetőségeikről. Karunk idén is képviseltette magát Dr. Mészáros Petra, Dr. Tyukod Levente, a Gyógyszerészi Kémiai Intézet egyetemi tanársegédjei, Pocsai Dóra, HÖK elnök illetve Pál Boglárka, elsőéves gyógyszerészhallgató személyében. 

A három nap alatt sokan érdeklődtek mind a gyógyszerészképzés, mind pedig a biotechnologia iránt, szülők és fiatalok egyaránt. Az első két napon inkább középiskolások tették fel kérdéseiket, szombaton azonban többen érkeztek szüleikkel. Kipróbálhatták a pipettázást és megismerkedhettek a gyógynövényekkel, illetve a klasszikus kézi mérleggel is. Leginkább a képzés felépítésére voltak kíváncsiak és arra, hogy a gyakorlat milyen hangsúlyt kap a 10 szemeszter alatt. A leggyakrabban elhangzott kérdés az volt, hogy diploma után hogyan tud elhelyezkedni egy gyógyszerész.

A szakmáról való általános vélekedés, hogy gyógyszerészként főként patikában lehet karriert építeni. Azonban a lakossági gyógyszerellátás mellett remek alternatívát nyújtanak a biztos anyagi hátteret jelentő gyógyszeripar, kórházi-klinikai gyógyszerészet területei vagy akár a gyógyszerügyi hatóság is.