A négy hazai Gyógyszerésztudományi Kar és a Gyógyszerészi Kamara javaslatot nyújtott be a végzős gyógyszerészhallgatók szakmai gyakorlatának teljesítésére

2020. március 23.

A négy hazai Gyógyszerésztudományi Kar és a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke javaslatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztérium és annak minisztere, Dr. Pálkovics László felé a 2019/2020-as tanévben végzős gyógyszerészhallgatók kötelező záróvizsga előtti, 2+4 hónap időtartamú szakmai gyakorlatának teljesítésére, valamint a záróvizsga rendjére vonatkozóan.

A hazai Gyógyszerésztudományi Karok dékánjai úgy vélik, hogy a 40/2020. (III.11.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel az V. éves gyógyszerészhallgatók gyakorlatainak kurrikulum szerinti teljesítése és időben történő diplomaszerzése veszélybe került. 

A kialakult járványügyi helyzetben nagy szükség lehet a végzős hallgatók szakmai közreműködésére a gyakorlati képzőhelyeken. Ugyanakkor az egyetemek és végzős hallgatók számára a jelen helyzetben is kiemelt fontosságú, hogy záróvizsgájuk késedelem nélkül, vagy a lehető legrövidebb késedelemmel legyen megvalósítható, ezzel is hozzájárulva az egészségügyi szakember hiány enyhítéséhez.

A javaslat teljes változatát alább olvashajták el.

 

 

 

Dokumentumok

  • 4GYTK_MGYK_megallapodas_jegyezve_2020MARC23.pdf

    .pdf

    Letöltés