Igényelhető a 2020/2021-es tanévben első évfolyamos hallgatók kollégiumi díjtámogatása

2020. szeptember 14.

Tisztelt Hallgató!

A kollégiumi díjtámogatást mindazon első éves hallgató igényelheti, aki a 2020-as felvételi alapeljárás során osztatlan képzéseink egyikét (általános orvos, fogorvos-, gyógyszerész) jelölték meg első helyen, és felvételt nyertek a 2020/2021-es tanévre.

A támogatást kizárólag a 2020/2021-es tanévben, első évfolyamos hallgatók (általános orvos, fogorvos, gyógyszerész) vehetik igénybe, a tanév teljes időtartamára.

Azon hallgató, aki 2020/2021-es tanévre elnyeri a díjtámogatást, az azt követő tanévben is megpályázhatja (2021/2022-es tanév) az első év során elért tanulmányi eredménye alapján a díjtámogatás második tanulmányi évre való kiterjesztését.

A kedvezményt igényelni kell, a kedvezmény nem halasztható, a következő tanévre át nem vihető, és kizárólag azon felvett, első évfolyamos hallgatók vehetik igénybe, akik a 2020-as felvételi eljárást megelőzően nem folytattak tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi vagy Gyógyszerésztudományi Karán.

Az igényléshez szükséges leadni/csatolni: 

- az elektronikus formában kitöltött pályázati űrlapot, melyhez szükséges csatolni:

  • a Felvi.hu felületéről kinyomtatott a felvételi/besorolási határozatot
  • és a kollégiumi felvételről szóló határozatot. 


Az elektronikus űrlap és a kötelező mellékletek kitöltésének, feltöltésének határideje:  2020. szeptember 18. (péntek) 16:00 óra

A kollégiumi díjtámogatást az idei tanévben online szükséges igényelni az alábbi linken  a Neptunban nyilvántartott email címének feltüntetésével.  Bejelentkezés az online felületen: neptun kód@tr.pte.hu és a hozzá tartozó jelszóval lehetséges.

Kérjük amennyiben kérdése van jelezze az fhszi@aok.pte.hu e-mail címen.

Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda