Az európai virtuális mobilitás oktatási lehetőségeinek kidolgozása – felhívás online kurzusok fejlesztésére az EDUC keretein belül

2021. január 21.

Jelentkezési határidő: 2021. február 10.

Az EDUC Szövetség olyan lelkes oktatók és kutatók jelentkezését várja egy újonnan induló nemzetközi kezdeményezés részeként, akik/akiket:

  • új módszereket keresnek a hallgatók érdeklődésének felkeltésére és az oktatás nemzetköziesítésére
  • szeretnének európai virtuális képzési csomagok fejlesztésén dolgozni
  • ösztönöz a nemzetközi együttműködés lehetősége
  • szeretnék kutatásukat kiterjeszteni a tudományág iránt érdeklődő európai hallgatók felé

Az EDUC Szövetség olyan virtuális oktatási és tanulási megoldások kidolgozásában nyújt majd segítséget, amely által nem csak a hallgatók lehetnek érdeklődőbbek és önállóbbak, de még inkább elérhetővé és hozzáférhetővé válnak a tanórák oktatási anyagai és online erőforrásai. Az oktatók számára a virtuális mobilitás egy új eszközkészlet a jelenlegi gyorsan változó világban: Európa megközelíthetőbbé válhat, ezzel új együttműködési formákat teremtve. Az EDUC azért jött létre, hogy új lehetőségeket teremtsen és támogasson.

Az így létrejövő új tanítási módszerek beépíthetők a tandíjas nemzetközi képzésekbe is, így téve azokat még versenyképesebbé.

A nyertes pályázatok oktatóinak/kutatóinak online kurzusok, virtuális órák, videók és más, a virtuális mobilitást fejlesztő módszerek megvalósításához nyújtott anyagi támogatás: bruttó 150.000,-Ft/projekt/hó – 6 hónapon keresztül.

Az EDUC Szövetség szívesen veszi minden érdeklődő kolléga oktatási projektjét. A Szövetség által kidolgozott kérdőív kitöltésével – mely csupán néhány percet vesz igénybe – azt segítik elő, hogy megtudjuk, miként lehetünk képesek a projektjét leginkább támogatni.

Kérdőív:IDE kattintva elérhető.

Határidő: 2021. február 10.

A felhívás célja, hogy

  • a jelentkezők egy EDUC szövetségi partnerrel közösen szervezzenek kurzusokat, tehát olyan kollégákkal, akik valamely EDUC partneregyetem oktatói. (Az EDUC partnerek listája ITT található.)
  • a fejlesztett kurzust az oktatók elérhetővé tegyék a szövetség egyetemein tanuló hallgatók számára.

A pályázásnak nem feltétele, hogy az oktató/kutató EDUC partnerrel rendelkezzen; ennek keresésére a támogatás elnyerése után is van lehetőség, amelyben szívesen nyújtunk segítséget.

Kérdőív/Jelentkezési lap: IDE kattintva is elérhető.

Jelentkezési határidő: 2021. február 10.

Az EDUC Szövetség a következő módokon tud támogatást biztosítani:

  • az egyetemek e-learning szakemberei általi segítségnyújtás a projekt kivitelezésében
  • technikai támogatás (például a videók és a feliratozás területén)
  • az online tanuláshoz szükséges erőforrások hozzáférhetősége
  • a támogatás összege: havi bruttó 150.000,- Ft/projekt 6 hónapon keresztül.

Olyan projekteket tudunk támogatni, amelyeknek célja:

  • az EDUC Szövetségén belül online tartalmak létrehozása vagy adaptálása (videók blended learning-hez, rögzített kurzusanyagok – videó- és hanganyag, fordítások vagy feliratozás)
  • európai tapasztalatszerzés a hallgatóknak virtuális mobilitáson keresztül (MOOC-ok, online hallgatói együttműködések)
  • saját tudományos diszciplínán belül új érdeklődési területek feltérképezése és szélesítése az Európai Egyetemi Szövetség hallgatói számára (virtuális tanórák, szinkron és aszinkron online oktatási módszerek)
  • együttműködés más oktatókkal, pedagógiai jógyakorlatok kidolgozása és fejlesztése az EDUC Szövetségén belül.

A felhívásra jelentkező oktatók/kutatók egy olyan Helyi Virtuális Oktatásfejlesztési Csoporthoz csatlakozhatnak, melynek résztvevői megoszthatják egymással tapasztalataikat, illetve közösen építhetik az EDUC eszköztárát és oktatási keretrendszerét.

A felhívással kapcsolatos határidők:

 

 2021. február 10.

Kérdőív/jelentkezési lap kitöltése

2021. február 10-27.

Projektek kiválasztása az EDUC Szövetség által. A kiválasztást követően az EDUC minden jelentkezőnek válaszol, együttműködésre alkalmas partnert keres, illetve visszajelez.

 2021. március 2-31.

A projekteket a megvalósíthatóság szempontjából kiértékeli az EDUC, valamint kidolgozásukon közös munka során finomítanak a pályázók, partnereik és az e- learning szakemberek.

2021. április közepe

A projektek utolsó körös szelekciója.

 2021. május

Megkezdődik a munka a kiválasztott projektekkel. A hallgatók számára 2022-ben lesznek elérhetőek első körben azok a projektek, amelyek addigra már készen állnak.

További részletek (a kérdőív és a melléklet linkjével együtt) a teljes felhívásban találhatók.

Felmerülő kérdések esetén a PTE kapcsolattartójához tudnak fordulni: Almádi Zsófia, EDUC projektasszisztens, almadi.zsofia@pte.hu

Forrás: A PTE Központi EDUC Irodája