Tekintsétek meg karunk dékánhelyetteseinek, Dr. Fittler Andrásnak és Dr. Horváth Györgyinek a Nyitott Egyetembeli előadásait

2021. február 11.

A Nyitott Egyetem ismeretterjesztő oktatástámogatási előadássorozat hónapról hónapra más tudományterület és diszciplína témáit dolgozza fel bevonba kutatókat, oktatókat és a hazai, lokális tudományos élet képviselőit, hogy közérthetően edukálják hallgatóinkat és azokat, akiket érdekelnek az előadások.

Korábban Karunkról is hívtak meg előadókat, hogy a gyógyszerészet különböző aspektusairól tartsatanak elődast. A felvételek készítésekor, 2018-ban még nem online zajlottak a most ismert okok miatt a digitális térbe kényszerülő offline tudományos események, rendezvények.

Dr. Fittler András Az internetes gyógyszerforgalmazás, gyógyszerhamisítás veszélyei címmel tartott előadást, amely egy nem csak Magyarországon, de globálisan megoldatlan problémára hívja fel a figyelmet, mégpedig az illegális online gyógyszerkereskedelemre. A beteg- és gyógyszerbiztonságot igen nagy mértékben veszélyeztető hamis gyógyszer kereskedelem hálózatok részben máig feltérképezetlen területe az, ami igen veszélyessé teszi ezt a kockázatot, hiszen nem lehet teljes mértékben felszámolni egyelőre.

Dr. Horváth Györgyi légúti megbetegedések kezeléséről tartott előadásában megtudhatjuk, milyen jótékony hatása lehet szervezetünkre egy-egy növényi illóolajnak – avagy „mire jók az illatok”?