Idén is népszerű volt karunk és a Gyógyszerésztudományi Kar nyílt napja

2019. november 25.

A Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató iroda - az eddigiektől eltérően - nemcsak a diákoknak, hanem szüleiknek is megrendezte a nyílt napot november 23-án, amikor is számos programmal várták az érdeklődőket.

A szakvezetők bemutatásában a résztvevők megismerhették az általános orvos-, fogorvos-, gyógyszerész és biotechnológia képzés sajátosságait, valamint a felvételi eljárás rendszerét. A dr. Romhányi György aulában tájékoztató pultok várták az érdeklődőket számos tématerületről: a külföldi cseregyakorlati lehetőségekről, az Erasmus programról, a nyelvvizsga lehetőségekről, a középiskolás diákoknak szervezett előkészítőkről, orientációs programokról.

A középiskolások és szüleik előzetes regisztráció alapján számos intézetbe is ellátogathattak: az Orvosi Mikrobiológiai és Immunitástani Intézetbe, az Igazságügyi Orvostani Intézetbe, a MediSkillsLab - Szimulációs Központba, valamint a Biofizika Intézetbe. Emellett a  Gyógyszerésztudományi Kar több intézete is nyitva állt előttük.

A nyílt napok történetében először került sor informatív „kérdezz-felelek” workshopok megrendezésére, ezek során a középiskolások a hallgatóktól, míg a szülők a kari vezetőktől, a beiskolázási szakértőktől informálódhattak.

A program zárásaként az érdeklődők dr. Szentpéteri L. József "Add el magad!” című egyetemi kurzusán vehettek részt.

Kapcsolódó galéria:

Nyílt Nap és Szülői tájékoztató nap